Marthea med kenguru på utveksling i Australia

Marthea er på utveksling i Gold Coast, Australia

– Været, kulturen og folka er helt annerledes og menneskene er så vennlige og imøtekommende.

Meld din interesse

Gold Coast

Jeg reiste til Australia fordi jeg hadde lyst til å oppleve en helt annen kultur enn i Norge, og det har jeg virkelig fått gjøre.

Jeg har sett mye av byen jeg bor i – Gold Coast, hilst på australske dyr som kenguru og koala og testet ut surfing. Fremover skal jeg besøke Frasier Island, Heron Island og Great Barrier Reef med marinebiologiklassen. I tillegg gleder jeg meg veldig til familien min kommer på besøk i sommerferien min og juleferien deres. Da skal vi reise rundt i Australia og stikke masse på stranda!

Kule fag på bra skole

Skolen min er veldig bra og heter Palm Beach-Currumbin State High School. Både lærerne og elevene er veldig hyggelige. Jeg synes det har vært veldig fint å ha de andre internasjonale elevene ved skolen, men ofte har man klasser uten noen norske, og da blir kjent også med australske elever. Fagene mine er engelsk, matte, spansk, «business studies», marinebiologi og «sports and recreation».

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

Har du eller dine foresatte spørsmål om utveksling? Ta gjerne kontakt med oss – vi hjelper til med små og store spørsmål angående utveksling og tilbyr gratis rådgivning!

Den nye hverdagen i Australia

Vertsfamilien min består av én dame på 58 år. Hun har voksne barn som har flyttet ut, og det er i grunnen ganske deilig – fordi jeg har så mye frihet!

Hverdagene mine går til skole og fag. Når skolen er ferdig kl. 15, pleier jeg å ta en tur på trening, spise middag, se på TV og gjøre lekser. I helgene har jeg mer frihet til å finne på ting som å oppleve Gold Coast og ta en tur ned på stranda.

Aktuelt