Utvekslingselever på kamp i USA
Akademiet Utveksling

Rebecca lever den amerikanske drømmen i Nebraska, USA

Det er virkelig helt ekte High School-spirit med amerikanske fotballspillere, prom, homecoming og cheerleaders.

Meld interesse

Akkurat som på film

– Jeg liker meg veldig godt og egentlig mye mer enn jeg trodde jeg skulle.

Rebecca ville oppleve USA og gikk for utvekslingsprogrammet USA Classic. Med dette programmet får man en ekstra spenning, fordi man ikke selv bestemmer hvor man ender opp. Rebecca var eventyrlysten og åpen for hele USA, og endte derfor opp i Nebraska.

Team Spirit

Rebecca forteller at idretten er veldig tilknyttet skolen i USA. Alle heier på hverandre og stiller opp for å støtte på de fleste kamper.

– Da jeg var på min første fotballkamp, var det en opplevelse i seg selv. Først dro vi ut for å kjøpe kostymer i matchende tema, før vi dro for å heie på laget vårt. Det er en utrolig «team spirit» her!

Rebecca med venner på fotballkamp i USA

Mac n’ Cheese og halloween

Frem til nå har Rebecca reist rundt i nærområdet og staten Nebraska, for å besøke museer og andre opplevelser. Hun har også testet ut viktige amerikanske tradisjoner, som matretten Mac and Cheese. Men til hennes store overraskelse – på pizza! Dommen var nokså klar:

– Det smakte ikke så ille som jeg trodde og det var skikkelig gøy å prøve. Men jeg tror ikke jeg trenger å spise det igjen.

Nå har Rebecca akkurat feiret halloween og deltatt på «pumkin patches» og «scary farms». Det er et gjennomført konsept i USA og amerikanere tar det på største alvor.

– Man samles og skjærer ut gresskar i ulike varianter. Det er utrolig moro og jeg ble veldig fornøyd med mine. De fleste pynter hagen sin til halloween og noen tar det ekstra steget med å sette opp skremmehus hvor deltakere kan få gå gjennom «haunted houses» og bli skremt av ekte mennesker som har kledd seg ut.

Rebecca feirer halloween på utveksling i USA

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

Greit å vite

På selve halloween samlet Rebecca og 20 andre seg for utendørs filmkveld med jentene. Da satte de opp et lite telt i hagen og samlet sammen masse puter og varme pledd, før de satte i gang prosjektoren, som selvfølgelig i tradisjonens ånd var en skrekkfilm.

Fulltreffer på skolen

Det er spesielt det å bli kjent med så mange nye folk som Rebecca trekker frem som det beste med utveksling.

– Jeg trodde det bare var på film, at fotballspillere og cheerleadere kommer på skolen i kampantrekket, men det er faktisk virkeligheten her.

Hun forteller også at hun nå får muligheten til å teste ut en hel del fag hun aldri ville fått sjansen til å ta i Norge.

– Jeg tar faktisk keramikk, som er et nydelig avbrekk fra de andre fagene. Skolen min tilbyr utrolig mange fag og virkelig noe som passer for alle. Noen av fagene mine er team sports (kroppsøving), API Calculus (R-matte), spansk, amerikansk historie og composition (engelsk skriftlig).

@akademietutveksling

Homecoming 2022 🇺🇸 @rebecca_elstrom05 #usa #homecoming #utveksling #exchangestudent #highschool

♬ American Dream – Zoe Day
For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Skolen hun går på heter Lincoln Northeast High School og der tilbys det en hel del akademiske fag og spennende valgfag. Man kan for eksempel velge å ta pianotimer, bilmekanikk, dans, snekring og musikk.

I tillegg til et stort utvalg fag, tilbyr også skolen mange ulike idretter og man bytter gjerne idrett i andre semester. Rebecca kan for eksempel drive med både volleyball, amerikansk fotball, golf, tennis, basketball, svømming og wrestling.

– Det tror jeg er noe jeg kommer til å sette veldig stor pris på i fremtiden. I tillegg er det veldig koselig å skrive, dekorere og designe sider. Det blir på en måte noe annet enn å bare ha det på mobilen.

Rebecca på utveksling i USa

Julegrøt og sticky men

Rebecca håper å kunne lage en norsk julemiddag for vertsfamilien sin i løpet av juleferien. Hun har allerede laget skolebrød som de synes var veldig godt.

Ellers er norsk godteri skikkelig populært.

– Mamma sendte meg norsk godteri i posten og seigmenn slår godt an hos amerikanere! De kaller det for Sticky Men. Vennene mine på skolen har også fått prøve Smash og Freia Melkesjokolade, som de synes var veldig godt. Hun må nok sende litt mer, hehe.

Meld din interesse

Aktuelt