To personer står utenfor York College med Akademietsekker.
York, England

Siren går vg2 i England

– Det er så koselig her i England!

Søk

– Jeg trives veldig!

York College har et stort akademisk tilbud og byen er kjempefin. Det er så hyggelig å gå rundt i gatene. York er ingen storby, men det er nok av kafeer, butikker og ting å gjøre her, både etter skolen og i helgene.

Fire elever smiler på en strand i England

York College er en veldig god skole

Siren går studiespesialisering på York College. Stort sett starter skoledagen litt som i Norge – rundt klokka ni. På skolen tar hun blant annet R-matte, fysikk og engelsk, og vil beskrive seg selv om skoleglad. Hun forteller at lærerne er veldig greie og at de behandler alle elevene med respekt og er tilgjengelige om man har behov for det.

Å ta realfag på engelsk kan være utfordrende i starten, men når man kommer inn i det så går det veldig greit. Da er det ekstra fint å ha lærere som det er enkelt å snakke med og stille spørsmål når man trenger det.

Etter skolen reiser gjerne Siren og noen venner til byen for å ta en tur på kafe, kino eller shopping. Hver tirsdag reiser hun og en venninne til en fast kafé for å jobbe med skole sammen.  

Gatebilde fra York, England

Bli med Akademiet Utveksling til York i England og opplev en vakker turistby, fylt med butikker og kafeer i sjarmerende brosteinsbelagte gater. 

Greit å vite

Kort vei til andre byer – det er alltid noe å oppleve

Ettersom det ikke er så lang til andre byer, er det også mulig å sette seg på en buss eller tog til andre steder i England.

– Frem til nå har vi blant annet reist til London, Withby og Leeds. Det er så koselig å reise på tur sammen med andre utvekslingselever, men også de engelske elevene. Da vi dro til Leeds med utvekslingselevene, dro vi på teater for å se på «The Importance of Being Earnest». Jeg og en annen skulle ha om det i engelsken, og det var en skikkelig kul opplevelse. I Leeds er det også veldig ålreit å shoppe. Det er alltid noe å oppleve her!

– Du kommer ikke til å angre

Siren er ikke i tvil om at hun vil anbefale andre å reise på utveksling.

– Du kommer ikke til å angre på det! Mitt beste tips er å gjøre research på hva du vil få ut av utvekslingsåret ditt og hva slags sted som passer best for deg. Sjekk ut hvilke skoler som finnes og om du er komfortabel med å reise alene.

Gatebilde fra York, England

Selv kjente ikke Siren noen før hun dro.

– For meg var det veldig fint. Jeg ville faktisk ikke dratt hit med noen jeg allerede kjente. Nå føler jeg at jeg har friheten til å gjøre akkurat det jeg selv vil.

Fremover ser hun veldig frem til å få besøk av familien, i tillegg til å få flere rutiner på plass. Hun skal etter hvert starte på fotball og reise mer rundt i England.

– Nesten hver dag blir jeg kjent med masse nye folk fra ulike steder i England. Utveksling er virkelig en opplevelse i seg selv.


Aktuelt