Start-flagget vaier på IK Start sin stadion med fullsatt tribune

Start skal samarbeide med Toppidrettsgymnas

Fra høsten 2023 inngår Akademiet VGS Kristiansand, Sørlandets eneste toppidrettsgymnas, og Start et tett samarbeid for å utvikle unge fotballspillere.

Tett samarbeid

– Det har lenge vært et stort ønske for oss å samarbeide med Start, ikke minst fordi vi også holder til her på Sparebanken Sør Arena. Vi har hatt en lang prosess der vi har gått i dybden og diskutert hva vi ønsker å skape sammen. Vi opplever at Start også er veldig lystne på dette, og brenner for det samme som oss, sier Hilde Nævestad, sportssjef på Akademiet VGS Kristiansand.

Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8500 elever fordelt på 14 videregående skoler, 10 privatistskoler, nettstudier og barne- og ungdomsskoler. I Kristiansand har den videregående skolen 105 elever med konsesjon på 180.

Her er Starts utviklingsleder Tomi Markovski (t.v.) sammen med Hilde Nævestad og Per Kristian Bøhn, henholdsvis sportssjef og rektor/daglig leder på Akademiet på Sparebanken Sør Arena. (Foto: Egil Olsen).

Kvalitet og optimal hverdag 

Akademiet VGS Kristiansand skal ha to fotballgrupper, UA og ATF (Akademiet Toppfotball). UA-spillerne skal tilhøre utviklingsavdelingen i Start, og vil følge deres opplegg sammen med andre UA-spillere fra andre skoler. ATF skal være for spillere som tilhører andre klubber, men også disse vil få tett oppfølging av trenerne i Start.

– Det som kjennetegner toppidrettsutvikling, er at man har en tilpasset skolehverdag med lite stress, reising og god oppfølging. Vi er veldig opptatt av at elever skal velge oss fordi vi har kvalitet. Start har den ypperste kompetansen på Sørlandet i forhold til å følge opp fotballspillere, en kompetanse som spillere fra andre klubber nå vil få muligheten til å benytte seg av.  Nå ligger alt til rette her for å skape en optimal hverdag for unge fotballspillere – med nærhet til skole, fotball, styrkerom og egen kantine, sier rektor og daglig leder på Akademiet, Per Kristian Bøhn, og legger til:

Vi ønsker også å legge til rette for at jenter skal ha like muligheter som gutter til å lykkes med fotballen. Derfor vil vi satse ekstra på jentefotballen i fremtiden.

– Viktig del av vår utvikling

Starts sportssjef, Magni Fannberg, og klubbens utviklingsleder Tomi Markovski ser fram til et givende og utviklende samarbeid med Akademiet.

– Samarbeid med ulike fagmiljøer er en viktig del av vår utvikling. Derfor er det viktig for oss å både delta og bidra til slikt samarbeid på ulike nivåer i samfunnet. Utdanning er en viktig investering for fremtiden. Kombinasjonen idrett og skole kan være komplisert i den alderen. Vi ønsker å bidra til å legge til rette for så mange som mulig, samtidig som vi gir flere gutter og jenter på Sørlandet nærhet til Start og vår virksomhet, sier Fannberg.

– Vi ønsker sammen med Akademiet å gi et helhetlig tilbud til elever som ønsker å utvikle seg som fotballspillere og mennesker. Vi vil tilføre vår kompetanse innen fotball for å skape god kvalitet på trening og kunne påvirke. Det er naturlig at vi samarbeider med Akademiet som ligger på Sparebanken Sør Arena og har spillere fra Start på skolen. Vi ønsker å styrke denne satsingen i årene som kommer, sier Markovski.

Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole. Vi ser hver enkelt elev, bygger på tillit og ønsker at skolen skal være elevens andre hjem.

Søk skoleplass