Fotball på Akademiet Kristiansand

Fotball

Ved Akademiet toppfotball tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Søk

Akademiet toppfotball (ATF)

Nytt samarbeid med IK Start

Fra høsten 2023 inngår Akademiet og IK start et tett samarbeid for å utvikle unge fotballspillere. Målsetningen er å legge til rette for at ambisiøse unge spillere skal få mulighet til å satse på både fotball og skole.

To tilbud UA og ATF (Akademiet Toppfotball)

Akademiet har to fotballgrupper, UA og ATF. UA-spillere tilhører utviklingsavdelingen til IK Start, og spillerne vil følge IK Start sitt opplegg sammen med andre UA-spillere fra andre skoler. ATF er for spillere som tilhører andre klubber. Disse spillerne vil også få tett oppfølging av trenere i IK Start. Målet med ATF er at utøverne skal få individuell utvikling og rollespesifikk trening. IK Start stiller med trenere på de tekniske- og fysiske øktene, samt keepertrener. Det er koordinator fra IK Start som har det overordnede ansvaret for tilrettelegging og oppfølging av fotballspillerne.

Akademiet vil satse på fotballjenter

Vi ønsker å legge til rette for at jenter skal ha like muligheter som gutter til å lykkes med fotball. Derfor vil vi satse ekstra på jentefotballen i framtiden.

Akademiets fotballtilbud

Ved ATF tar vi dine sportslige mål og ambisjoner på alvor, samtidig som du kan gå på skole og nå dine akademiske mål. Hvis du ønsker å bli en dyktig fotballspiller samtidig som du oppnår studiekompetanse, er vi det rette stedet for deg. Sammen med IK Start tilrettelegger vi for individuell spillerutvikling og en tilpasset treningsbelastning. I toppidrettsfaget skal du utvikle en helhetsforståelse for egen utvikling med fokus på individuell teknikk, fysikk og mental trening. Du vil få oppfølging både i klasserommet og i idretten, der høy trenertetthet, gode fasiliteter og kompetente trenere vil gi deg de beste mulighetene for å lykkes i egen utvikling.

Nyhet!

Fra høsten 2023 vil det være IK Start som tar over med sine trenere og koordinatorer. 

Les mer om samarbeidet her!

Trening og fasiliteter

Fotballtreningen finner sted på Sparebanken Sør Arena. Det vil være to tekniske økter på 75 minutter hver uke. I tillegg blir det to økter i uka sammen med fysisk trener i styrkerommet i skolens lokaler.

Fotball

Ved Akademiet toppfotball tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Utviklingssamtaler og mental trening

Det vil gjennomføres tre faste utviklingssamtaler i løpet av skoleåret. I tillegg blir elevene veiledet tett i treningen. For de som har behov vil det være mulig å booke tid med skolens idrettspsykologiske veileder og mentaltrener.

Vurdering

Vi jobber med kunnskapsutvikling og bruker læreplanen i toppidrett 1, 2 og 3 som utgangspunkt for tema og type undervisning. Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanningsprogram i kombinasjon med toppidrett.

Vurdering i fotball deles i 3 deler. Fotballferdighet, basisferdighet og trenings- planlegging. Karakteren i fotballferdighet danner utgangspunktet for standpunktkarakter i toppidrett. Høy måloppnåelse i basisferdighet og treningsplanlegging vil kunne trekke eleven opp i karakter.

Fotball på Akademiet Kristiansand

Trenerapparat

Thomas Ferreira

Lærerportrett

Thomas Ferreira

Fotballkoordinator og trener

Thomas er trener for Start 2 og hovedtrener for G19. Han har tidligere spilt for Re FK, Ørn Horten, Falk og MSL.

Simen Moe

Lærerportrett

Simen Moe

Fotballtrener

Simen trener Starts G19-lag og Start 2. Han har tidligere vært trener på Vålerenga Akademiet.

Eirik Mykland

Lærerportrett

Eirik Mykland

Fotballtrener

Eirik «Myggen» Mykland er tidligere fotballproff med 78 landskamper og fotballkarriere innen flere norske og utenlandske klubber. Han er sertifisert med UEFA A-trenerlisens (det høyeste nivået i NFF’s trenerutdanning).