Tuva med venner på utveksling i England
Akademiet Utveksling

Tuva lever livet på utveksling i York, England

Tuva er på utveksling i York i England og går på York College – en stor offentlig videregående skole, sentralt plassert i byen.

Meld interesse

York College

– Byen er veldig fin og mye større enn jeg trodde. Det er en gammel by med mange små og koselige gater.

I starten forklarer hun at det ofte var fort gjort å gå seg litt vill med alle småveiene til høyre og venstre.

– Nå har vi derimot funnet oss til rette og fått oss noen favorittkafeer og butikker i sentrum. I tillegg er det en hel del spisesteder her som faktisk har ålreite priser også for studenter.

Tuva med venner i York, England

Spennende reise til York og full klaff med vertsfamilien

– Da vi skulle reise til England var det mange nerver. Vi reiste tidlig på morgenen fra Oslo og ankom Manchester kl. 14. Deretter tok vi bussen fra Manchester til York og alle de norske utvekslingselevene reagerte helt likt da bussen begynte å kjøre – alle trodde nemlig bussen kjørte på feil side av veien og at vi kom til å krasje.

Heldigvis roet spenningen seg da de ankom huset og vertsfamilien sin.

– Da slappa jeg skikkelig av og pustet lettet ut. Jeg har det så koselig med vertsfamilien min. De lager god mat og er veldig hyggelige.

Hun anbefaler alle som reiser på utveksling til å ta kontakt med vertsfamilien sin før man reiser fra Norge.

Da Tuva fikk vite hvem som ble vertsfamilien hennes, omtrent en måned før avreise, benyttet hun muligheten og tok kontakt.

– Da rakk jeg å spørre litt om deres forventninger og bli bitte litt kjent før første møte.

@akademietutveksling

Første måned i York ✨ @Tuvs🤍🇬🇧 #utveksling #york #england #uk #exchangestudent #exchangeyear

♬ original sound – AkademietUtveksling
For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

E-post: utveksling@akademiet.no

Telefon: 982 33 110

Adresse: Pilestredet 56, 0167 Oslo

York er et bra sted

Tuva ville reise til England fordi hun synes USA er litt langt unna og fordi hun alltid har vært veldig glad i England. Målet med utvekslingsturen var å ha det bra, møte bra folk og bli inkludert i en helt ny kultur.

– Jeg ville lære å se ting fra et litt annet perspektiv og selvfølgelig lære meg språket bedre. York virket som et veldig koselig sted med hyggelige mennesker. Nå har jeg vært her en stund og kan virkelig skrive under på at det er utrolig mange hyggelige og imøtekommende mennesker her.

Skolen huser elever fra hele England

Den første uka benyttet de nye utvekslingselevene tiden til å bli kjent med de andre studentene, både norske og utenlandske, vertsfamilien og byen. Andre uka ble brukt til å bli bedre kjent med York College, fagene og medelevene i klassen.

– Jeg er en del med de norske utvekslingselevene, men synes ikke det har vært noen utfordring å bli kjent med engelske. På York College går det elever fra hele England, og mange velger å ta buss flere timer til og fra skolen hver dag.

– I lunsjen finner vi frem til hverandre – det er jo en ganske stor skole, og vi forsøker å finne et ledig sted. Etter at skolen er ferdig, reiser vi noen ganger inn til byen eller henger hos hverandre. Jeg synes også det er koselig å spise middag hjemme med vertsfamilien og se på TV. Jeg setter pris på å ha en vertsfamilie jeg kan ha en vanlig samtale med, og spørre om det er noe jeg lurer på!

Et fagtilbud til alle

På York College kan man ta veldig mange ulike fag, og skolen har noe for alle og enhver. Tuva tar sosiologi, matematikk og drama på utveksling, og det har gitt mersmak:

– Jeg synes det er litt deilig at det ikke er de vanlige fagene vi har i Norge, det er deilig med litt nytt. Jeg tror nok jeg skal fortsette med sosiologi når jeg kommer tilbake til Norge, for det synes jeg er skikkelig interessant.  

Skaff deg sykkel og pakk smart

– Mitt beste tips til utvekslingselever som reiser til York er å skaffe seg en sykkel. Alt er så stort her, så det kan være lurt å sykle eller ta buss. I York er det mange bruktsykkel-forhandlere, hvor man kan kjøpe en brukt sykkel og selge den igjen mot slutten av året, og nesten få igjen pengene man kjøpte den for.

Når det kommer til pakkeliste, så gjelder det å pakke smart.

– Ikke bruk opp et fint antrekk på én dag. Pakk lagvis og ting man kan ta over hverandre. Det blir nemlig overraskende kaldt her nokså fort. Husk nok gensere, sko, skjerf og votter. Det er også lurt med en liten bag som man kan ha med når man skal til byen!

@akademietutveksling

Tre tips fra Tuva til deg som skal på utveksling i York, England #exchangeyear #england #vg2 #akademietutveksling

♬ Chill Vibes – Tollan Kim
For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Mye å se frem til

Fremover reiser jeg blant annet på studietur til London. Det er de internasjonale elevene som reiser og turen er arrangert av York College.

– Jeg gleder meg også veldig til desember og julestemning i York. Da er det julemarked i flere av gatene her!

Ettersom York ligger så nærme Manchester, blir det nok en tur dit i løpet av utvekslingsåret også.

– Det er alltid noe som skjer her. Det er hele tiden noe å oppleve og jeg møter mange nye mennesker hele tiden. Det er det beste med å være på utveksling!

Anbefaler York

På spørsmål om hun anbefaler York er det ikke noe tvil:

– Jeg kunne rett og slett gjerne flyttet hit når jeg er ferdig med skolen, og det har jeg hørt mange si!

Meld din interesse

Aktuelt