Martine i Australia
Akademiet Utveksling

Uforglemmelig år i Australia

Reisebrev fra Martine

Meld interesse

Martines reisebrev

Mye har skjedd på et år. Før jeg dro på utveksling hadde jeg utrolig mange spørsmål, er dette det rette valget, hvordan blir det å være borte så lenge, kommer jeg til å savne livet hjemme?

Hadde noen spurt meg i dag om det er verdt å dra på utveksling hadde jeg ikke svart noe annet enn JA!

Selv var jeg så heldig at jeg hadde muligheten til å dra på utveksling til Australia. Jeg bodde i et område kalt Noosa, hvor jeg gikk på Sunshine Beach State High School. I starten var det litt uvant at alt gikk på engelsk, men etterhvert var det bare en del av opplevelsen og det føltes mer og mer naturlig. Det var en veldig bra skole og jeg trivdes både i et internasjonalt og australsk miljø. I tillegg var det passe mye med skolearbeid, derfor hadde man mye tid til å være med venner både på og utenfor skolen.

I mitt tilfelle byttet jeg vertsfamilie etter et halvt år. I starten bodde jeg alene med en vertsmor. Det var en veldig fin opplevelse siden jeg ble svært selvstendig, men jeg byttet ettersom jeg ønsket en større familie. Jeg knyttet veldig sterke bånd med begge familiene og føler den dag i dag at jeg har et hjem på andre siden av verden.

Martine i Australia

Australia er et land med noen av verdens flotteste strender, vakreste korallrev og beste ‘groundswells’. Her møter du virkelig en fantastisk kultur!

Greit å vite

Ellers var livet mitt fylt med mange nye opplevelser, venner for livet, sol og varme. Mye av fritiden ble tilbrakt på stranden, surfebrettet eller ute med venner. Det var sjeldent jeg satt hjemme og ikke hadde noe å gjøre. Et av mine favoritt minner fra året må helt klart være å stå opp tidlig, og se soloppgangen fra surfebrettet i det krystallklare vannet sammen med venner.

Likevel er ikke utveksling bare kos og frihet. Det var ikke alltid like lett å være langt borte fra familie og venner når livet var fylt med både oppturer og nedturer. Av den grunn lærer man så utrolig mye av å være på utveksling, spesielt når det kommer til det å kjenne seg selv.

Hadde jeg hatt muligheten hadde jeg helt klart dratt på utveksling en gang til. Det å dra på utveksling er en opplevelse man ikke kan få noen andre steder. Man tar del i en helt annen kultur, lærer et nytt språk og får uforglemmelig minner. Har du lyst til å bytte ut den kjedelige hverdagen din med noe helt annet, er Australia din destinasjon 😊

Meld interesse

Aktuelt