Privatister i Trondheim utenfor Akademiet Privatistkole Trondheim

– Undervisningen er ukens høydepunkt!

I en av bryggerekkene langs Nidelven i Trondheim sentrum, finner du privatistskolen Akademiet. Her tar Josefine, Eirin og Ane fagene de trenger for å komme inn på drømmestudiene sine.

Fysikk-eksamen

På Akademiet Privatistskole Trondheim tilbyr de eksamensrettede kurs for dem som ønsker å få generell studiekompetanse, øke karaktersnittet eller trenger fag de ikke har tatt tidligere.

I dag sitter Josefine Alice Helgen (21) på lesesalen og forbereder seg til fysikk-eksamen. Rundt henne sitter flere medelever hun har rukket å bli godt kjent med i løpet høstsemesteret.

Se de ulike fagene og kursene til Akademiet her!

– For meg er undervisningen ukens høydepunkt. Alle som går her er motiverte og ønsker å nå målene de har satt seg i fagene. Samholdet er veldig godt, og vi er flinke til å hjelpe hverandre underveis, forteller Josefine og legger til:

– Vi ser hverandre ofte, ler og har det alltid hyggelig sammen.

 

Veien mot drømmestudiet

Josefine er fra Stavanger, men flyttet til Trondheim i 2021 for å starte på NTNU.

Da var det matematikk som var planen, men hun fant fort interessen for emner som lente seg mer mot naturfagenes verden.

Nå er målet hennes å komme inn på sivilingeniørutdanningen i industriell kjemi og bioteknologi på NTNU.

– Man må ha fysikk for å komme inn, så da valgte jeg å ta det faget her på Akademiet – i tillegg til at jeg tar opp kjemi for å forbedre karaktersnittet, forteller Josefine.

Første eksamen er allerede unnagjort, og hun kan fortelle at den gikk strålende.

Jeg gikk ut av videregående med en treer i kjemi, men nå står det seks på vitnemålet, sier hun fornøyd om resultatet.
Privatist på Akademiet Privatistskole Trondheim
Visste du at Akademiet har karaktergaranti?


Det var flere grunner til at hun valgte å ta fagene hos Akademiet.

– Jeg ønsket et ordentlig forhold til lærerne, og hadde hørt at det var færre elever og bedre oppfølging her, forklarer hun.

– De har også veldig praktiske undervisningstidspunkter på Akademiet. Mange andre har kveldsundervisning, men her kan vi få klasseromsundervisning på dagtid. Det passer fint for oss som ønsker å ha et sosialt liv på kveldene, ler hun.

Akademiet Privatistskole Trondheim

Akademiet Privatistskole Trondheim tilbyr eksamensrettede privatistkurs for deg som skal ta eksamen som privatist.

De tilbyr et bredt utvalg av fag og du velger selv om du vil følge undervisning på dagtid eller på kveldstid. Skal du ta opp flere fag som privatist tilbyr Akademiet ulike pakkeløsninger eller forkurs. Det er også mulig å kombinere klasseromsundervisning med undervisning på nett.

 

Ta kontakt:
E-post trondheim@akademiet.no
Telefon 982 33 111
Kjøpmannsgata 61, Trondheim, Norge

Bli bedre kjent med Akademiet i Trondheim her!

God investering i fremtiden

Lars Gjendem Lillebakk tok nylig over som avdelingsleder for Akademiet i Trondheim, men har jobbet som lærer her siden 2021. På tross av den nye stillingstittelen, underviser han fortsatt – blant annet i kjemifaget Josefine akkurat bestod med glans.

­– Alle som har en yrkes- eller studiedrøm burde ta fag som privatist for å nå målene sine. Uansett om du er 20 år eller 35 år, så er det å ta fag som privatist en veldig god investering i din egen fremtid, sier Lars, før han forteller noe som mange kanskje ikke vet:

– For de som er over 23 år og har et ufullstendig vitnemål, så kan 23/5-regelen være noe for deg. Du kan få generell studiekompetanse ved å ha bestått kun de seks studiekompetansefagene og ha fem års arbeidspraksis.

Han legger til at man får støtte fra Lånekassen om man ønsker å ta fag hos dem. Privatisttilbudet er med andre ord tilgjengelig for alle, uansett ressurser.

Lars Gjendem Lillebakk

Det er også mulig å ta selvstudier på nett, eller med en kombinasjon av klasserom og digital undervisning. Mulighetene er mange, og man må ikke oppholde seg i Trondheim for å være elev på skolen.

Lars forteller at en av fordelene med å være privatist er at det går raskere enn ordinær videregående skole. Der bruker man ett år på ett fag, mens et semester med undervisning hos Akademiet er unnagjort på 12 uker.

De fleste elevene får også to til fire uker etter endt kurs til å lese selvstendig før eksamen.

Rådgiver og privatister på Akademiet Trondheim


– Det er selvfølgelig krevende og elevene bør være strukturerte, men de skal også vite at de får mye hjelp av oss. Vi har dyktige lærere med solide utdanninger i alle fag og legger alt til rette med undervisning, lokaler, tips og triks, sier han.

­– Uansett om du ønsker en ståkarakter i et fag eller om du jakter på sekseren, er du velkommen til oss, forsikrer Lars.

Vurderer du å bli privatist? Ta kontakt for rådgivning her!

Sammensveiset miljø

Undervisningen på Akademiet er lagt opp i økter på fire timer, slik at klassen virkelig får gått i dybden på fagstoffet hver gang.

Josefine og medelevene Ane Dalen Arnstad (21) og Eirin Ulsund Liabø (20) syns denne løsningen er veldig god.

Man kommer ordentlig inn i temaet og får fokusert skikkelig hver gang.


Både hun, Eirin og Josefine har valgt «Klasserom Full Flex». Dette er klasseromsundervisning kombinert med tilgang på profesjonelt digitalt undervisningsmateriell.

Privatist på Akademiet Privatistskole Trondheim
Jeg tror det er lurt å velge klasseromsundervisning slik vi har gjort. Da får du pratet med lærere som er sensorer og som vet hvordan eksamen pleier å være.

Alle tre mener at den største forskjellen på å være privatist sammenlignet med å være elev på ordinær videregående skole, er hvor eksamensrettet undervisningen er – og ikke minst at alle medelevene faktisk ønsker å lykkes i fagene.

De er enige om at det kreves selvdisiplin og motivasjon for å gjennomføre kursene som privatist, men at det er vel verdt innsatsen.

 

– Den muntlige kjemieksamenen var akkurat som Lars hadde forklart, og på grunn av tipsene hans var jeg så godt forberedt som jeg kunne være, tilføyer hun.

– Siden det er så små klasser er det lav terskel for å stille spørsmål og være aktiv i timene. Vi har en veldig god dialog med lærerne, forteller Josefine.

 

Privatist på Akademiet Privatistskole Trondheim
Tre privatister på Akademiet i Trondheim

Både Josefine og de to andre tilbringer mye tid i Akademiets lokaler. Her leser de, jobber sammen og øver seg på å presentere ting for hverandre.

De tar lunsj på kjøkkenet, går på lufteturer og finner på ting på fritiden sammen.

– Det er alltid noen som er her. Man finner bestandig noen å sitte med, også på tvers av klassene, forteller Eirin.

Trivsel skaper godt læringsutbytte

– Vi er den lille intime skolen som ønsker at elevene skal se på oss som sitt andre hjem, forteller Lars.

Akademiets lokaler er tilrettelagt for at elevene skal kunne jobbe sammen utenfor klasserommene, og undervisningen er lagt opp slik at elevene skal føle mestringsfølelse og selvstendighet. Målet er å skape både trivsel og gode faglige prestasjoner.

– Elevene jobber med å presentere fagstoffet med et muntlig, men presist språk. Da blir de faglig kompetente, og får selvtillit og mestringsfølelse til å prestere på eksamen, sier Lars og gjentar det han ofte sier til elevene sine;

– Går du inn på eksamen som en vinner, kommer du ut som en vinner. Dette jobber vi med hver eneste dag på Akademiet, avslutter han med et smil.

Den muntlige kjemieksamenen var akkurat som Lars hadde forklart, og på grunn av tipsene hans var jeg så godt forberedt som jeg kunne være.
Les mer om Akademiet i Trondheim her! Høres dette ut som noe for deg?