To elever på Akademiet Aktiv

Studiespesialisering med aktiv i Oslo

Søk skoleplass

Studiespesialisering med aktiv

Rafting, skiturer med overnatting i snøhule, dykking og fallskjermhopping – på Akademiet VGS Oslo, blir dette en del av skolehverdagen med det nye studieprogrammet aktiv.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Studiespesialisering med aktiv – nytt studieprogram

Akademiet Videregående Skole i Oslo tilbyr fra høsten 2018 studieprogrammet studiespesialisering med aktiv, i tillegg til skolens eksisterende studieprogram Studiespesialisering, Medier og kommunikasjon, IKT-servicefag og Påbygg. Rektor ved skolen, Selim Unsal forteller at du som elev på utdanningsprogrammet studiespesialisering med aktiv følger vanlige læreplaner for studiespesialisering, men at det er tilrettelagt for variert fysisk aktivitet.

Tilbudet passer for deg som er over gjennomsnittet glad i fysisk aktivitet, og kanskje ser for deg et framtidig karrierevalg hvor fysiske utfordringer hører med. Dette kan være Politihøyskolen eller Forsvarets befalsskole, men også andre yrker som blant annet leder, akuttsykepleier eller hjelpearbeider. Elevene får full studiekompetanse, men en mer variert skolehverdag!

Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole. Vi ser hver enkelt elev, bygger på tillit og ønsker at skolen skal være elevens andre hjem.

E-post: oslo@akademiet.no

Telefon: 22 46 69 00

Adresse: Pilestredet 56, 0167 Oslo

Postadresse: Postboks 3630 Bislett, 0136 Oslo

Skolehverdag utenfor klasserommet på studiespesialisering med aktiv

Skolehverdagen for elevene på studiespesialisering med aktiv vil i større grad foregå utenfor klasserommet, med ulike former for fysisk aktivitet. Aktivitetene vil tilpasses det aktuelle faglige presset på skolen. Mens det i prøveperioder i liten grad vil fokuseres på uteaktiviteter, vil det i roligere tider gi muligheter for aktiviteter som innebærer overnatting i ett eller flere døgn der man beveger seg til fots, på ski, med sykkel eller med båt. Avhengig av sesongen inkluderer det overnatting i gapahuk/snøhule eller telt/hytter, opplevelser i maritimt miljø med kajakk, fridykking og krabbefiske samt rafting. Skoleåret avsluttes med en spennende utenlandstur. Skoleturen finansieres delvis av elevene selv ut fra et arbeidsprosjekt, egenandel fra foresatte og midler fra skolen. Elevene vil gjennom arbeidsinnsats kvalifisere seg til medbestemmelse over reisemål, og turene vil følgelig variere fra år til år ut fra hvilke preferanser elevene har. I utgangspunktet vil et skoleår innebære omlag 6 overnattingsturer i tillegg til relevante ekskursjoner til Politihøyskolen og andre utdanningsinstitusjoner som vektlegger aktivitet og action i hverdagen. I løpet av et skoleår vil det i tillegg være flere 2-4 timers turer som sykkelturer, klatreturer og skogsturer med bålkos og quiz, men også undervisning i det fri. Elevene gjennomgår et fullverdig studiespesialiserende program, men hvem sier at all undervisning må foregå i et klasserom? Fysisk aktivitet i skolen har vært gjenstand for flere studier de siste årene, og det har vært forsøkt undersøkt i hvilken grad fysisk aktivitet har innvirkning på fysisk helse, psykisk helse, læringsutbytte og læringsmiljø. Det testes nå ut ulike modeller som vil følges opp med forsking, slik at man kan finne klarere svar på betydningen av fysisk aktivitet i skolen.

Ved Akademiet Oslo har de tidligere god erfaring med prosjekter knyttet til økt fokus på fysisk aktivitet i skolehverdagen, og er opptatt av at fysisk aktivitet kan gi utbytte ikke bare forhold til elevens fysiske helse.

– Samtidig som utdanningsløpet på aktiv skal skape glede, knytte gode relasjoner og utvikle nettverk, skal det også bidra til å utvikle gode holdninger og evne til samarbeid, avslutter Selim Unsal.

Mer om programmet

Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk

Våre elever

Malin er elev på akademiet vgs oslo

Studentportrett

Malin

Elev på studiespesialisering med aktiv

– Det som er bra med fotballprogresjon er at treneren som er der, hjelper deg med å utvikle deg som spiller – både mentalt og i ferdigheter. Du får også konkrete tilbakemeldinger. Det er et superbra miljø her på studiespesialisering med aktiv!

Alexandra er elev på akademiet vgs Oslo

Studentportrett

Alexandra

Elev på studiespesialisering med aktiv, Akademiet VGS Oslo

– Jeg ville begynne på studiespesialisering med aktiv fordi man får prøve mange ulike aktiviteter og idretter. Du trenger ikke være toppidrettsutøver eller ha drevet mye med sport. Hvis du liker å prøve nye ting og teste deg selv, og ha en variert skolehverdag – så passer aktiv for deg!

Emil Nagy Myhre

Studentportrett

Emil Nagy Myhre

Elev på Studiespesialisering med Aktiv på Akademiet VGS Oslo

– Akademiet VGS Oslo er en bra skole med et skikkelig bra opplegg. Jeg føler at man får mye mer frihet her, kombinert med god oppfølging av alle lærerne. De er flinke til å følge opp hver enkelt elev helt fra starten og tilrettelegger for at du skal ha det best mulig. Miljøet er veldig bra, og med små klasser blir man ekstra godt kjent med alle medelever.