Akademiet Aktiv

Rafting, skiturer med overnatting i snøhule, dykking og fallskjermhopping-
på Akademiet Videregående Skole i Oslo, blir dette en del av skolehverdagen
med det nye studieprogrammet Akademiet Aktiv.

Akademiet Aktiv – Nytt studieprogram fra høsten 2018

Akademiet Videregående Skole i Oslo tilbyr fra høsten 2018 studieprogrammet Akademiet Aktiv, i tillegg til skolens eksisterende studieprogram Studiespesialisering, Medier og kommunikasjon, IKT-servicefag og Påbygg. Rektor ved skolen, Selim Unsal forteller at du som elev på utdanningsprogrammet Akademiet Aktiv følger vanlige læreplaner for studiespesialisering, men at det er tilrettelagt for variert fysisk aktivitet.

– Tilbudet passer for deg som er over gjennomsnittet glad i fysisk aktivitet, og kanskje ser for deg et framtidig karrierevalg hvor fysiske utfordringer hører med. Dette kan være Politihøyskolen eller Forsvarets befalsskole, men også andre yrker som blant annet leder, akuttsykepleier eller hjelpearbeider. Elevene får full studiekompetanse, men en mer variert skolehverdag!

Skolehverdag utenfor klasserommet på Akademiet Aktiv

Skolehverdagen for elevene på Akademiet Aktiv vil i større grad foregå utenfor klasserommet, med ulike former for fysisk aktivitet. Uken vil avsluttes med friluftsaktiviteter til fots eller på ski, og på planen står overnatting i gapahuk, båtturer i Oslofjorden med fridykking, krabbefiske, rafting, kajakk, sykling og klatring.  Fysisk aktivitet i skolen har vært gjenstand for flere studier de siste årene, og det har vært forsøkt undersøkt i hvilken grad fysisk aktivitet har innvirkning på fysisk helse, psykisk helse, læringsutbytte og læringsmiljø. Det testes nå ut ulike modeller som vil følges opp med forsking, slik at man kan finne klarere svar på betydningen av fysisk aktivitet i skolen.

Ved Akademiet Oslo har de tidligere god erfaring med prosjekter knyttet til økt fokus på fysisk aktivitet i skolehverdagen, og er opptatt av at fysisk aktivitet kan gi utbytte ikke bare forhold til elevens fysiske helse.

– Samtidig som utdanningsløpet Akademiet Aktiv skal skape glede, knytte gode relasjoner og utvikle nettverk, skal det også bidra til å utvikle gode holdninger og evne til samarbeid, avslutter Selim Unsal.

Søk skoleplass

 

Vi har løpende opptak, det er fortsatt mulig å søke.

  Søk skoleplass