Akademiet VGS Fredrikstad utenfor skolen

Vi flytter

Byens beste videregående skole i byens beste lokaler!

Akademiet VGS Fredrikstad flytter til sentrum

Et splitter nytt bygg, skreddersydd for fremtidens skole – med beliggenhet i byens mest attraktive og dynamiske område.

Vi har flyttet til vårt nye skolebygg i Fredrikstad sentrum. Med plassering rett ved Glomma og med blant andre Høgskolen, Wang Ung og NRK som nærmeste naboer ser vi frem til å fortsette å utvikle vår videregående skole her i Fredrikstad.

Vår nye skole blir en del av bygget «Dreieværste» med adresse Stadion 3, 1610 Kråkerøy.
Dette er et nybygg hvor deler av byggets 2. etasje nå inndeles og innredes for vår skole. Den nye skolen vil da være tilpasset det tilbudet vi ønsker å gi våre elever.

Det vil bli en skole tilpasset våre ønsker både når det gjelder utformingen inne i lokalene, uteområdet skolen har tilgang til, området vi blir en del av og en sentral plassering nært Fredrikstad sentrum; en skole for fremtiden.

Drøm blir virkelighet

I andre etasje vil vi disponere snaut 1000 kvadratmeter, og den åpne planløsningen vil bli preget av glass, naturlig lys, kreative arbeidssoner og god takhøyde på nesten fire meter. Klasserommene vil ligge på vindusrekka ut mot elva, og det vil være godt med sosiale soner og innglassede grupperom – samt et eget podcaststudio. Midt i bygget vil en lyssjakt som går fra taket og helt ned til første etasje tilføre lys, luft og mulighet for å «smugkikke» litt på hva som foregår hos Wang ung i etasjen under oss.

Dette blir et helt unikt bygg, og det vil gi oss muligheten til å lage den skolen vi drømmer om. Med 90 elever blir vi godt kjent, men med disse fasilitetene kan vi jobbe sammen på en helt annen måte. Dette er morgendagens skole, og potensialet er enormt
Les mer om Akademiet VGS Fredrikstad
Elever på Akademiet VGS Fredrikstad i fellesområdet

Studiespesialisering på Akademiet VGS Fredrikstad

Nytt av året er også at Akademiet VGS Fredrikstad nå tilbyr utdanningprogrammet Studiespesialisering.

– Det kunne ikke blitt bedre. Vi har nå både et nytt skolebygg og bredere studietilbud! Vi er veldig fornøyde med å kunne tilby Studiespesialisering.

Det er svært mange i regionen som ønsker å følge dette utdanningsprogrammet som holder alle muligheter med tanke på videre utanning og arbeidsliv åpne. Med beliggenhet i det mest spennende området av Fredrikstad sentrum med tanke på næringsliv, byutvikling og innovasjon, er også et stort pluss, forteller Børven.

Elever på Akademiet jobber på en Macbook
Søk skoleplass på Akademiet VGS Fredrikstad

Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole. Vi ser hver enkelt elev, bygger på tillit og ønsker at skolen skal være elevens andre hjem.

Kontakt Akademiet VGS Fredrikstad