Elever på Akademiet VGS ålesund

Informasjonsteknologi og medieproduksjon på Akademiet VGS Ålesund

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er en yrkesrettet utdanning som gir deg innsikt i hvordan teknologi, design og kommunikasjon påvirker og utvikler samfunnet.

Hvem bør søke informasjonsteknologi og medieproduksjon?

Er du en person som har interesse for teknisk utstyr og ny programvare? Liker du å utforske datamaskiner og hva de kan gjøre? Kanskje har du et ønske om å bli IT-utvikler, mediedesigner eller medieprodusent? Informasjonsteknologi og medieproduksjon, som var et nytt yrkesfag fra og med skoleåret 2020-2021, er en yrkesrettet utdanning som gir innsikt i hvordan teknologi, design og kommunikasjon påvirker og utvikler samfunnet.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Hva lærer du og hvordan er du som person

Gjennom studiet utvikler du forståelse for hvordan du bruker teknisk utstyr og avansert programvare innenfor områdene medieproduksjon og informasjonsteknologi. Du lærer idéutvikling og kreativ problemløsning på egenhånd og i samarbeid med andre.

Du vil få kunnskap om foto, film og grafisk design, samt innholdsformidling og historiefortelling. Videre vil du få forståelse innen programmering, brukerstøtte, nettverk og IT-sikkerhet, som er etterlengtet kunnskap i dagens samfunn. Gjennom markedsføringen lærer du hvordan du skal kommunisere ut mot forbruker og kunde på en god måte.

Veien videre

Utdanningsprogrammet gir spesialkompetanse om fagområdet og fører frem til fag- eller svennebrev, og/eller generell studiekompetanse. Etter to år på skole (vg1 og vg2) kan du velge å søke deg videre til opplæring i skole eller bedrift: Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse eller lærling i bedrift.

Påbygging til generell studiekompetanse gir deg den teoretiske kompetansen som kreves for å kunne søke seg inn på høyskole eller universitet.

Som lærling har du opplæring i bedrift i to år, og etter endt opplæringsløp kan du velge å gå opp til fag-eller svenneprøven. Velger du dette løpet, og senere ønsker utdanning på høyskole eller universitet kan du søke deg inn på «påbygg 4» for å oppnå generell studiekompetanse. Du kan også søke utdanninger på høyskoler og universitet gjennom Y-veien, noe som forutsetter at du har relevant fagbrev, svennebrev eller yrkeskompetanse fra videregående skole. Du kan lese mer om dette på vilbli.no

Noen av yrkene som er aktuelle for deg som har gjennomført Informasjonsteknologi og medieproduksjon og høyere utdanning er:

  • IT-utvikler eller IT-driftstekniker
  • Mediedesigner, medietekniker eller medieprodusent
  • Innholdsprodusent

Med generell studiekompetanse eller gjennom Y-veien kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universitet.

Skolens tilbud innen Informasjonsteknologi og medieproduksjon

  • Vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon
  • Vg2 Informasjonsteknologi (IKT)
  • Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse
Søk skoleplass

VG1

Naturfag: 56

Engelsk: 140

Kroppsøving: 56

Matematikk: 84

Konseptutvikling og programmering: 159

Produksjon og historieformidling: 158

Teknologiforståelse: 159

Yrkesfaglig fordypning: 168

VG2

Norsk: 112

Samfunnskunnskap: 84

Kroppsøving: 56

Brukerstøtte: 140

Driftstøtte: 169

Utvikling: 168

Yrkesfaglig fordypning: 253

VG3

Norsk: 281

Naturfag: 84

Historie: 140

Kroppsøving: 56

Matematikk: 140

Valgfritt programfag: 140

Les mer om utdanningsprogrammet:

To elever sitter i studio på Akademiet

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Liker du å utforske datamaskiner og hva de kan gjøre? Kanskje har du et ønske om å bli IT-utvikler, mediedesigner eller medieprodusent?

Les mer Søk
Elev på Akademiet jobber med skolefag

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått yrkesfag eller tatt fagbrev og ønsker å studere på høyskole eller universitet?

Les mer Søk