Elev på Akademiet jobber med skolefag
For deg som vil litt mer

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått yrkesfag eller tatt fagbrev og ønsker å studere på høyskole eller universitet?

Søk

Påbygg

Går du på et yrkesfaglig utdanningsprogram og ønsker å studere på høyskole eller universitet? Da trenger du generell studiekompetanse. For å oppnå dette er et skoleår på vg3 påbygging til generell studiekompetanse løsningen.

Hvorfor velge påbygging til generell studiekompetanse?

På utdanningsprogrammet vg3 påbygg har du fag som norsk, historie, naturfag og matematikk som gir deg den teoretiske kompetansen som kreves for å kunne bli tatt opp til spennende studier på høyskoler og universitet.

Påbygg vil forberede deg til spennende og utfordrende utdanningsløp, både når det gjelder det faglige og det å lære metoder og teknikker for hvordan du kan tilegne deg ny kunnskap. Dette vil du ha nytte av i dine videre studier.

Har du tatt fagprøven og oppnådd yrkeskompetanse kan du ta vg4 påbygging til generell studiekompetanse – som er det samme som vg3 påbygging til generell studiekompetanse, men med færre fag.

Hvem passer påbygg til generell studiekompetanse for?

Velger du å gå et yrkesfaglig utdanningsløp i vg1 og vg2, men ønsker å studere på høyskole eller universitet? Da trenger du generell studiekompetanse. For å oppnå dette er et år på påbygging
til generell studiekompetanse løsningen.

Påbygging til generell studiekompetanse kan være et tøft år med en god del teori for elevene. Derfor er vi opptatt av å organisere tilpasset læring på Akademiet. På linja har vi et mangfold av elever som alle får frihet og ansvar, kombinert med tett oppfølging av lærer. Det skal være trygt og godt å være elev her!

Hva lærer du?

I løpet av påbyggsåret tar du fag som norsk, historie, naturfag og matematikk som gir deg den teoretiske kompetansen som kreves for å kunne bli tatt opp til spennende studier på høyskole og universitet. I tillegg skal du ha kroppsøving og et programfag.

Et år med påbygging til generell studiekompetanse kan være et intensivt, men spennende år, hvor du lærer mye på kort tid. På Akademiet vgs har vi dyktige og motiverende lærere som bistår
hver enkelt elev med metoder og teknikker du vil ha god nytte av underveis i påbyggsåret, i tillegg til videre studier på høyskole og universitet.

Du vil også få en egen mentor som følger deg opp tett og personlig, og gir deg skreddersydd veiledning gjennom skoleåret, slik at du får utnyttet læringspotensialet ditt best mulig.

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende skolesteder:

VG3

Norsk: 281
Naturfag: 84
Matematikk 2P-Y: 140
Historie: 140
Kroppsøving: 56
Programfag: 140

Påbygg vg4 trenger ikke å ha kroppsøving eller valgfritt
programfag og skal kun ha 23 timer i uken.

Påbygg

Passer for deg som har gått yrkesfag og som ønsker å studere på høyskole eller universitet.

Mentor og studietid

Mentor hjelper deg med å jobbe selvstendig og disiplinert, og veileder deg gjennom videregående.

Macbook

Som elev på Akademiet får du en Macbook som arbeidsverktøy. Den får du beholde etter tre år hos oss.

Flere utdanningsprogram

Elever på Akademiet studiespesialisering prater om fag

Studiespesialisering

Utdanningsprogrammet som holder alle muligheter åpne ved videre utdanning.

Les mer Søk
Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk
To elever sitter i studio på Akademiet

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Liker du å utforske datamaskiner og hva de kan gjøre? Kanskje har du et ønske om å bli IT-utvikler, mediedesigner eller medieprodusent?

Les mer Søk
Elever sitter utenfor Akademiet VGS Ålesund

Salg, service og reiseliv

Drømmer du om å starte din egen bedrift, jobbe med reiseliv eller varehandel? Da er utdanningsprogrammet Salg, service og reiseliv noe for deg!

Les mer Søk

Fornøyde elever

På Akademiet har vi et veldig godt klassemiljø hvor alle kan prate med alle. Jeg føler vi får mye frihet og ansvar over egen tid. I tillegg er det et tett samarbeid mellom lærere og elever, og man føler nesten at flere av lærerne er som en god venn. De er opptatt av at vi skal nå de målene vi setter oss og ha en spennende skolehverdag.
Nora Fridlund Aaseng og Sunniva Lysvik
Jeg trives veldig godt. Det er et veldig godt miljø, godt samarbeid i klassen og man blir kjent med alle veldig fort. Det er lagt opp til at man skal gjøre mye sosialt, i tillegg til skolen, og det tror jeg hjelper. Du får mye frihet i skolehverdagen. Du har muligheten til å gjøre det veldig bra hvis du har lyst til det. Det er selvfølgelig vanskelig, men alle skal klare det. Og jobber du hardt, så går det bra!
Yonis er elev på påbygg på akademiet vgs oslo
Jeg har ikke gått på skole på en stund, så jeg ville komme tilbake og føle meg trygg, for det er litt stressende å komme tilbake. Og det er et av de beste valgene jeg har tatt i alle fall. Det føles som hjemme her. Det er ikke bare skole, det er et helt eget miljø.
Vietehi Le
For min del har det gått seg veldig til. Det å ha lærere som støtter og ha gode medelever, som det er her på Akademiet, så har det blitt et veldig godt år. Nå er det straks ferdig og jeg angrer ikke et sekund!
noah er elev på påbygg på akademiet vgs oslo
Jeg er superfornøyd med lærerne. Jeg har lærere som er veldig tilpasningsdyktige. De tilpasser timene slik at alle lærer noe i timene, og de hører på tilbakemeldingene våre.
Amanda er elev på Akademiet VGS Bergen
Det beste med Akademiet er lærerne, fordi alle lærerne er så greie og kjenner oss elevene veldig godt. Jeg føler det er litt enklere å lære når du har lærere du faktisk liker!
Ariana er elev på Akademiet VGS Bergen
Akademiet er nok de beste lærerne jeg har hatt. De har ekstremt god kompetanse og de legger opp pensum på en litt annen måte enn jeg har opplevd før.
nadja er elev på påbygg på akademiet vgs oslo