Elever på Akademiet VGS Ålesund

Salg, service og reiseliv på Akademiet VGS Ålesund

Med det yrkesrettede utdanningsprogrammet Salg,service og reiseliv, er mulighetene mange! Akademiet VGS Ålesund tilbyr salg, service og reiseliv.

Hvem bør søke salg, service og reiseliv?

Er du en person med interesse for kundebehandling og salg? Kanskje har du et ønske om å starte egen bedrift, jobbe innenfor turisme- og reiselivsbedrifter eller i butikk? Mulighetene er mange dersom du velger det yrkesrettede utdanningsprogrammet Salg, service og reiseliv. Utdanningen lar deg kombinere teori og praksis, og gir deg samtidig anledning til å utfolde deg gjennom praksis i en bedrift. Du får dermed jobbet på en mer praktisk og yrkesrettet måte.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Hva lærer du og hvordan er du som person

Gjennom studiet utvikler du forståelse for økonomisk og bærekraftig drift. Du lærer hvordan man samhandler og samarbeider, både internt i bedrifter, mellom bedrifter og med kunder. Du får forståelse for kundebehandling og kundens behov og hvordan man skaper og opprettholder salg. Markedsføring, entreprenørskap og innovasjon er alle essensielle faktorer for å lykkes med dette. Du vil også få kunnskap om administrative funksjoner og digitale verktøy, samt innsikt i planlegging og gjennomføring av sikkerhetstiltak. Du blir med andre ord godt skikket til å komme med mulige løsninger for dine bedriftskunder.

Salg, service og reiseliv passer for deg som ønsker et praktisk yrke. Du er kreativ og har evne til å tenke strategisk. Du bør være strukturert, organisert og være resultatorientert. Du bør være åpen for ulike kulturer og tradisjoner og ha interesse av å kommunisere med mennesker.

Veien videre

Utdanningsprogrammet gir spesialkompetanse om servicenæringen og fører frem til fag-eller svennebrev, og/eller generell studiekompetanse. Etter to år på skole (VG1 og VG2) kan du velge å søke deg videre til opplæring i skole eller bedrift; VG3 Påbygging til generell studiekompetanse eller lærling i bedrift.

Påbygging til generell studiekompetanse gir deg den teoretiske kompetansen som kreves for å kunne søke seg inn på høyskole eller universitet.

Som lærling har du opplæring i bedrift i to år, og etter endt opplæringsløp kan du velge å gå opp til fag-eller svenneprøven. Velger du dette løpet, og senere ønsker utdanning på høyskole eller universitet kan du søke deg inn på «påbygg 4» for å oppnå generell studiekompetanse. Du kan også søke utdanninger på høyskoler og universitet gjennom Y-veien, noe som forutsetter at du har relevant fagbrev, svennebrev eller yrkeskompetanse fra videregående skole.

Skolens tilbud innen Salg, service og reiseliv

  • Vg1 Salg, service og reiseliv
  • Vg2 Salg og reiseliv
  • Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse
Søk skoleplass

VG1

Naturfag: 56

Engelsk: 140

Kroppsøving: 56

Matematikk: 84

Forretningsdrift: 169

Innovasjon og markedsføring: 168

Kultur og samhandling: 140

Yrkesfaglig fordypning: 168

VG2

Norsk: 112

Samfunnskunnskap: 84

Kroppsøving: 56

Forretningsdrift: 159

Innovasjon og markedsføring: 159

Kultur og kommunikasjon: 159

Yrkesfaglig fordypning: 253

VG3

Norsk: 281

Naturfag: 84

Historie: 140

Kroppsøving: 56

Matematikk: 140

Valgfritt programfag: 140

Les mer om utdanningsprogrammet:

Elever sitter utenfor Akademiet VGS Ålesund

Salg, service og reiseliv

Drømmer du om å starte din egen bedrift, jobbe med reiseliv eller varehandel? Da er utdanningsprogrammet Salg, service og reiseliv noe for deg!

Les mer Søk
Elev på Akademiet jobber med skolefag

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått yrkesfag eller tatt fagbrev og ønsker å studere på høyskole eller universitet?

Les mer Søk