To jenter som ler i labfrakk. Foto.
1/2

Biologi 2 med lab

Biologi 2 er et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programmområdet realfag. I kombinasjon med med Biologi 1 utgjør fagene en fordypning.

Faget gir 0,5 realfagspoeng.

Om faget

Toggle

Biologi handler om livet på jorden og om sammenhenger mellom biologisk mangfold, evolusjon og biologiske prosesser. Faget skal bidra til at en forstår sammenhenger i naturen og gi kunnskap om sammenhenger mellom helse og livsstil.

Kompetanse i biologi, etisk bevissthet og miljøbevissthet danner grunnlaget for bærekraftig forvaltning av biomangfoldet og for å sikre vårt eget livsgrunnlag for fremtiden. I biologi får en innsikt i hvordan naturvitenskapelig og utforskende arbeid i biologi kan bidra til at vi finner løsninger for bærekraftig utvikling. Faget skal forberede en på videre studier og arbeids- og samfunnsliv.

Kjerneelementer i Biologi 2:

  • Praksiser og tenkemåter i biologi
  • Biologiske system
  • Biologiske prosesser
  • Biologi i samfunnet

Forkunnskaper
Det er en fordel å ha fullført Biologi 1 men det er ikke et krav.

Faget gir 0,5 realfagspoeng.

I kombinasjon med med Biologi 1 utgjør fagene en fordypning.

Omfang
140 årstimer.

Hos Akademiet er labkurs alltid inkludert i kurset, i fag hvor labøvelser er en del av eksamen. 
I labkurset tar vi for oss aktuelle labforsøk for privatisteksamen, slik at du er trygg på gjennomføringen.

Har du valgt nettstudier vil kurset gjennomføres på undervisningsplattformen Live. Det vil si at du følger undervisningen live på nett i vårt digitale klasserom. Du logger på og følger undervisningen fra hvor du selv ønsker og du kan stille spørsmål direkte til lærer. Du kan også melde deg på labkurs ved våre stedbaserte privatistskoler.

I Biologi 2 er det skriftlig og muntlig-praktisk eksamen.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamen. Privatisteksamen arrangeres av fylkeskommunen, og du må selv melde deg opp til privatisteksamen.

På Akademiet er undervisningen ved alle våre privatistkurs på nettstudier og i klasserom, rettet mot eksamen i det enkelte fag. Våre lærere kan eksamen og vet hva som skal til for at du skal lykkes på privatisteksamen. Vi arrangerer prøveeksamen for alle privatister som deltar på våre kurs.

Vi er godkjent av Lånekassen, slik at du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset regnes til 140 årstimer.