Elever jobber på mac ved Akademiet VGS Bergen
Akademiet VGS Bergen

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du valgt et yrkesfaglig utdanningsprogram på videregående, og ønsker å studere videre ved høyskole eller universitet? Da trenger du generell studiekompetanse.

Generell studiekompetanse med påbygg

Med ett år med påbygging til generell studiekompetanse oppnår du generell studiekompetanse, og kan søke høyere utdanning ved høyskole eller universitet.

Hvem kan søke påbygg?

Du kan søke om skoleplass på påbygging til generell studiekompetanse etter to år i et yrkesfaglig utdanningsprogram eller etter at du har oppnådd yrkeskompetanse.

Har du tatt fagprøven og oppnådd yrkeskompetanse kan du ta vg4 påbygging til generell studiekompetanse – som er det samme som vg3 påbygging til generell studiekompetanse, men med færre fag.

Hvordan søke skoleplass på påbygg?

Du kan fortsatt søke skoleplass hos oss med oppstart høsten 2022.

Skal du søke skoleplass på påbygging til generell studiekompetanse vg3 eller vg4 velger du «vg3» og deretter velger du påbygging til generell studiekompetanse på neste side.

Søk påbygging til generell studiekompetanse Akademiet Bergen

Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole. Vi ser hver enkelt elev, bygger på tillit og ønsker at skolen skal være elevens andre hjem.

E-post: bergen@akademiet.no

Telefon: 55 32 32 31

Adresse: Jonas Reins gate 4, 5008 Bergen

Slik er hverdagen på påbygg

– Det beste med Akademiet er lærerne, fordi alle lærerne er så greie og kjenner oss elevene veldig godt. Jeg føler det er litt enklere å lære når du har lærere du faktisk liker!

Skolehverdagen på Akademiet Bergen

Akademiet videregående skole i Bergen har sentral beliggenhet midt i Bergen sentrum. Vi tilbyr studiespesialisering med realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi, i tillegg til påbygging til generell studiekompetanse.

Akademiet Bergen er for skoleåret 2021-22 kåret av Utdanningsdirektoratet til den beste skolen i hele Vestland fylke. Av alle de 50 private og offentlige skolene i fylket oppnådde ingen bedre resultater i den årlige elevundersøkelsen enn Akademiet Bergen. Av landets 392 skoler havnet Akademiet Bergen på 16. plass.

To elever prater sammen på Akademiet VGS Bergen

På utdanningsprogrammet påbygging til generell studiekompetanse har du fag som norsk, historie, naturfag og matematikk som gir deg den teoretiske kompetansen som kreves for å kunne bli tatt opp til spennende studier på høyskoler og universitet.

På Akademiet får du en ferdig pakket sekk med de bøkene du trenger. Dette gjør det selvsagt enklere for elevene, men enda viktigere er det at vi på den måten får mer tid til aktiviteter som bygger gode klassemiljø i stedet for at elevene bruker tiden på å stå i kø for å få bøkene sine.

Du har de samme rettighetene til lån og stipend som ved andre videregående skoler.

Kontakt oss

Har du spørsmål om skolen eller utdanningsprogrammet, ta kontakt med oss på telefon, mail eller besøk oss i Jonas Reins gate i Bergen sentrum.

Våre elever

Amanda er elev på Akademiet VGS Bergen

Studentportrett

Amanda

Elev på Akademiet VGS Bergen

– Jeg er superfornøyd med lærerne. Jeg har lærere som er veldig tilpasningsdyktige. De tilpasser timene slik at alle lærer noe i timene, og de hører på tilbakemeldingene våre.

Ariana er elev på Akademiet VGS Bergen

Studentportrett

Ariana

Elev på Akademiet VGS Bergen

– Det beste med Akademiet er lærerne, fordi alle lærerne er så greie og kjenner oss elevene veldig godt. Jeg føler det er litt enklere å lære når du har lærere du faktisk liker!

Les mer om utdanningsprogrammet:

Elev på Akademiet jobber med skolefag

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått yrkesfag eller tatt fagbrev og ønsker å studere på høyskole eller universitet?

Les mer Søk