To privatister på Akademiet Privatistskole og Nettstudier jobber sammen

Ta opp fag som privatist

Skal du ta fag fra videregående? Akademiet tilbyr mer enn 100 fag og pakker for deg som ønsker å ta fag som privatist fra vgs.

Ta opp fag på nett eller i klasserom

Som privatist tar du fag du ikke har hatt fra før, eller du kan forbedre fag du har hatt tidligere. Mange velger å ta realfag eller generell studiekompetanse som privatist. På Akademiet har vi mange privatister hvert år, hvor noen velger å ta fag med nettstudier og andre i klasserom.

Som privatist tar du privatisteksamen og melder deg selv opp til privatisteksamen i fylket du bor i.

Tar du faget på Akademiet er du sikret dyktig lærer som kan eksamen, og som veileder deg til en bedre karakter enn du hadde fra før. Får du ikke bedre karakter, er du sikret kurset på nytt, helt kostnadsfritt.

Les mer om karaktergaranti her!

Du melder deg opp til kurs ved å velge fag eller fagpakke i kursoversikten vår. Når du gjennomfører kjøpet, er du påmeldt kurset. Så enkelt!

Du kan også ta kontakt med våre dyktige rådgivere, dersom du ønsker hjelp til å finne ut hvilke kurs du kan ta, eller hjelp til kjøp av fag. Rådgivning hos oss er gratis.

Gå til butikken

Grunner til å ta opp fag fra videregående

Det finnes mange ulike grunner til at man ønsker å ta fag som privatist. Her er noen av dem:

  • Jeg ønsker generell studiekompetanse for å ta høyere utdanning
  • Jeg trenger ett eller flere realfag for å komme inn på drømmestudiet
  • Ble ikke helt fornøyd med karaktersnittet og ønsker å forbedre vitnemålet
  • Vil lære meg et nytt fag!
  • Ønsker å ta fag fra vgs. for å kunne ta fagbrev

Poengsum og karaktersnitt

Noen utdanningsløp krever at du har et visst karaktersnitt eller har tatt spesifikke fag på videregående for å kunne komme inn på studiet. Det gjelder for eksempel medisinstudier og noen ingeniørutdanninger. For å kunne kvalifisere deg til en slik utdanning, kan du ta fag fra vgs. som privatist.

Hvordan regner man ut karaktersnittet?

Poengsummen regnes ved å finne ut gjennomsnittskarakteren din. Akademiet har laget en karakterkalkulator som både viser ditt karaktersnitt, og hva som kreves for å komme inn på ulike utdanninger.

Gå til karakterkalkulator

Få gratis hjelp av rådgiver

På Akademiet har vi et eget team med rådgivere som hjelper deg med å finne ut hvilke fag du kan ta for å komme inn på drømmestudiet. Vi er tilgjengelige på chat, telefon, mail og fysiske møter på privatistskolene over hele Norge.

Ta kontakt for gratis rådgivning

Se oversikt over alle våre fag, forkurs og pakker med priser.

 

Se fag og priser

Kontakt Akademiet Privatistskole og Nettstudier