Elever har surfekurs på stranden i new zealand.
Akademiet Utveksling

KeriKeri High School

KeriKeri High School ligger på Nordøya i New Zealand, i området Bay of Island, som er en svært populær turistdestinasjon i landet.

Meld interesse

KeriKeri High School

Her finner man subtropisk klima, vakre strender, tett urskog og 114 øyer i klart, blått stillehav.

I tillegg er KeriKeri den største byen i Northland-regionen, med mer enn 8000 innbyggere, og byr blant annet på fantastiske turopplevelser, koselige kafeer og lokalproduserte mat, kunstgallerier og parker. Byen har fått slagordet «It’s So Nice They Named It Twice».

Turister og New Zealandere reiser ofte til Bay of Island for storviltfiske, seiling, surfing, delfintitting, dykking og turistdestinasjoner med fjellvandring og vill natur.

KeriKeri High School har omtrent 1 500 elever, hvor 80 av disse er internasjonale studenter med rundt 14 ulike nasjonaliteter. Skolen er kjent for sin satsing innen seiling og har vunnet flere internasjonale og nasjonale titler. Tidligere elever har i tillegg deltatt i Olympiske Leker og andre store, internasjonale konkurranser.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Har du eller dine foresatte spørsmål om utveksling? Ta gjerne kontakt med oss – vi hjelper til med små og store spørsmål angående utveksling og tilbyr gratis rådgivning!

KeriKeri High School tilbyr noe som heter Academic Plus-programmer, hvor man kan fordype seg innenfor seiling, surfing, mountain biking eller ridning. Hvis man melder seg på et Academic Plus-program har man vanlig skolefag fra mandag-torsdag, og på fredager vil man bruke hele skoledagen sin til aktiviteten man har valgt.

Elev på seiling i new zealand

Tidligere elever ved skolen har laget en topp 5-liste over hva man bør oppleve når man går på KeriKeri High School:

  • Poor Knights Island Marine Reserve: Dykk i krystallklart vann og opplev et rikt dyreliv under vann.
  • Lær deg Haka og Poi: Maori-kulturen og den tradisjonelle dansen Haka og Poi kan du både få oppleve og lære mens du er i New Zealand.
  • Academic Plus: Reis på utveksling og bli bedre i en aktivitet du liker. Med Academic Plus kan du velge mellom ulike aktiviteter hvor du kan utvikle deg med én-til-én-undervisning.
  • All Blacks og rugby: For deg som liker sport, bør du få med deg New Zealands herrelag i Rugby, All Blacks. Rugby er nemlig landets nasjonalidrett.
  • Sandsurfing: Helt nord på Nordøya ligger den berømte Ninety Mile Beach – det perfekte stedet å teste sandsurfing.
Elever på utveksling i new zealand

Som utvekslingselev ved KeriKeri High School får du en lokal vertsfamilie som ønsker deg velkommen inn i sitt hjem og behandler deg som en av familien. Vertsfamiliene er veldig gode til å hjelpe elevene sine i gang i starten, slik at man raskt kommer inn i hverdagen og det lokale samfunnet. I New Zealand har regjeringen også en ‘code of coduct’ for vertsfamilier og internasjonale programmer. Denne sier blant annet at alle skolene skal sjekkes opp hvert 2. år.

Det er i tillegg veldig klare retningslinjer for oppfølging og sikkerhet i alle vertsfamilier. Det er krav om at familien skal ha både plass og tid til å ha en elev boende, i tillegg til at de skal eget rom. Det kan være at det er en annen internasjonal elev i familien, men ikke fra samme land som deg.

lagbilde skolefotball i new zealand

Vi hører veldig ofte at New Zealand har en kultur som ligger ganske tett opp av den norske, slik at det er enkelt å falle til i alt det nye. I tillegg sies det også at menneskene på New Zealand er utrolig avslappet og veldig lette å komme i kontakt med.

Et utvekslingsår i New Zealand gir med andre ord både fantastiske opplevelser og muligheter! Søk i dag!

Meld interesse
For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Våre elever

Oliver med surfebrett i new zealand.

Studentportrett

Oliver

– Det er skikkelig fint her. Det er ekstremt cinematic. Et tropisk klima og avslappende miljø gjør at jeg føler at jeg er på ferie hver dag. Mitt beste tips til deg som reiser på utveksling er å prøve å ta initiativ til å snakke med de lokale. Det har hjulpet meg veldig!