Tre privatister står utendørs med bøker og Mac fra Akademiet Privatistskole
For deg som vil litt mer

Matematikk som privatist

Akademiet tilbyr en rekke enkeltfag og fagpakker innen matematikk!

Se våre fag

Hva er forskjellen på de ulike matematikkfagene?

Er du usikker på hva du bør velge av matematikkfag som privatist, eller lurer på hva som egentlig er forskjellen mellom de ulike matematikkfagene fra videregående?

P-matte, R-matte, S-matte og T-matte. Hvilket matematikkfag bør du velge, og hva er egentlig forskjellen?

T-matte står for teoretisk matematikk og P-matte står for praktisk matematikk.

Praktisk matematikk (P-matte) er en videreføring av den matematikken du hadde på ungdomsskolen. Faget går greit for de fleste, men det gir noen begrensninger for videre studievalg. Eksempelvis vil du ikke kunne komme inn på studier som krever realfagsmatte.

Teoretisk matematikk (T-matte) er mer krevende enn P-matte og er et fag som passer for deg som var nokså stødig i matematikken på ungdomsskolen. I T-matten vil elevene lære mer om tall og algebra, geometri, sannsynlighet og funksjoner. Man vil også lære om funksjonsanalyse og kalkulus.

Er du usikker på om du klarer å gjennomføre T-matten? På Akademiet har vi dyktige lærere og profesjonelt digitalt kursmateriell. Vi hjelper deg gjennom emnene og gjør deg klar for eksamen!

Er du likevel usikker? Snakk med våre rådgivere! 

Når man på videregående skal velge retning for utdanningsprogram, velger man enten realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi. Her deler også matematikken seg.

S-matte er matematikk for språk, samfunnsfag og økonomi. R-matte er matematikken på realfag.

Se oversikt over alle våre fag, forkurs og pakker med priser.

 

Se fag og priser

Akademiet tilbyr gratis og uforpliktende rådgivning til deg som vurderer å ta fag som privatist.

 

Kontakt oss nå!

Fagpakker og forkurs

Enkeltkurs i matematikk vg1

Enkeltkurs i matematikk vg2

Fleksible nettkurs

På Akademiet arbeider vi for at du skal bli best mulig forberedt til eksamen. Våre fleksible nettkurs gir deg tilgang til kurs med videoer, oppgaver, tekster og linker. Du trenger ikke logge deg på til faste tidspunkt, men jobber deg gjennom leksjonene i ditt eget tempo og leverer inn en oppgave etter hver leksjon.

Læreren retter oppgaven og kommer med sine tilbakemeldinger når du er ferdig. Du vil også få veiledning med læreren på telefon, Teams eller mail. Ved slutten av kurset vil du gjennomføre prøveeksamen med tilbakemeldinger fra læreren. Du kan selvfølgelig også kontakte til læreren om du har spørsmål underveis.

Akademiet er godkjent i Lånekassen

Akademiet Privatistskole og Nettstudier er godkjent av Statens Lånekasse for utdanning. Som privatist ved Akademiet Privatistskole og Nettstudier har du rett til å søke om lån og stipend fra Lånekassen.

Lånekassens støttekalkulator regner ut hvor mye støtte du kan få. Har du spørsmål om lån og stipend ta gjerne kontakt med våre rådgivere.

Gå til Lånekassen støttekalkulator

Ta kontakt med våre rådgivere

Kontakt Akademiet Privatistskole og Nettstudier