Chat with us, powered by LiveChat

Nyhet! Toppidrett med E-sport

Dataspill og skole? Det kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men i Norge er det nå over 1500 utøvere som konkurrerer på et så konkurransemessig høyt nivå at det absolutt vil være å regne som idrett.

Gutt som spiller turnering e-sport. Foto.

Toppidrett med E-sport

Dataspill og skole? Det kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men i Norge er det nå over 1500 utøvere som konkurrerer på et så konkurransemessig høyt nivå at det absolutt vil være å regne som idrett. Dette kalles E-sport. Vi har i dag to ligaer; Telialigaen og Altibox-ligaen der man kan konkurrere i  Playerunknown'  Battlegrounds, Hearthstone, League of Legends, Counter-Strike: GO, Rocket League og FIFA.

På samme måte som med annen sport stilles det store krav til talent, treningsdisiplin, søvn og kosthold for å prestere på de øverste nivåene. Interessen for E-sport er økende i hele Europa og i løpet av 2019 regnet enn med at det globalt ville være rundt 390 millioner mennesker som fulgte med på ulike turneringer og konkurranser.

E-sport står allerede på timeplanen ved flere videregående skoler i landet. Akademiet tilbyr nå E-sport for elever på Toppidrett.

Erfaring med E-sport

Akademiet har lang erfaring i å arrangere LAN og legge til rette for lokale konkurranser. Vi tar dette et skritt videre! Samarbeid med andre Akademiet-/Heltbergskoler, ulike ekskursjoner og deltagelse på lokale og nasjonale konkurranser vil være en naturlig del av undervisningsopplegget. På Akademiet Ålesund og Akademiet Molde har vi med stor suksess de siste årene tilbudt E-sport til våre elever. Fra høsten 2019 tilbyr vi også E-sport på Akademiet Oslo og på Akademiet Kristiansand som en del av Studiespesialisering med Toppidrett.

Du kan fortsatt søke E-sport

Du kan fortsatt søke skoleplass på Toppidrett med E-sport ved Akademiet Videregående Skole i Kristiansand, med skolestart høsten 2019. Etter stor pågang og svært positive tilbakemeldinger, har vi utvidet tilbudet slik at vi ennå kan tilby noen plasser til elever som ønsker Toppidrett med E-sport. Det lønner seg å være raskt ute om du ønsker skoleplass– vi har et begrenset antall plasser tilgjengelig.

Søk skoleplass

 

Vi har løpende opptak, det er fortsatt mulig å søke.

  Søk skoleplass  

Søkere fra hele landet

Ønsker du å søke E-sport som Toppidrett ved Akademiet Kristiansand, men bor i annen del av landet? Vi hjelper deg gjerne med hybel eller lignende. Våre skoler i Ålesund, Molde og Oslo som også tilbyr E-sport har ingen tilgjengelige plasser, med noen plasser ledig på Akademiet Kristiansand tilbyr vi hjelp til å finne og organisere bosted om du ønsker E-sport som Toppidrett.

Engasjerte elever som spiller på E-sport. Foto.