Elever spiller E-sport på Akademiet
For deg som vil litt mer

Studiespesialisering med e-sport

Er du interessert i dataspill og ønsker generell studiekompetanse på videregående?

Søk

Studiespesialisering med e-sport

Har du interesse for e-sport, gaming og dataspill og samtidig ønsker å gjøre det bra på skolen? Da kan Studiespesialisering med e-sport være et supert utdanningsprogram for deg!

Dataspill og skole kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men i Norge er det nå over 1 500 utøvere som konkurrerer på et så konkurransemessig høyt nivå at det absolutt vil være å regne som idrett. Dette kalles e-sport.

Hvorfor velge studiespesialisering med e-sport

Akademiet har lang erfaring i å arrangere LAN og legge til rette for lokale konkurranser. Vi tar nå dette et skritt videre! Samarbeid med andre Akademietskoler, ulike ekskursjoner og deltagelse på lokale og nasjonale konkurranser vil være en naturlig del av undervisningsopplegget.

På samme måte som med annen sport stilles det store krav til talent, treningsdisiplin, søvn og kosthold for å prestere på de øverste nivåene. Interessen for e-sport er økende i hele Europa og i løpet av 2019 regnet enn med at det globalt ville være rundt 385 millioner mennesker som fulgte med på ulike turneringer og konkurranser.

På Akademiet har vi fullverdige gamingstasjoner og i undervisningen setter elevene seg konkrete utviklingsmål på lik linje med utøvere av andre sportsgrener. Det stilles også krav til talent, treningsdisiplin, søvn og kosthold for å prestere på de øverste nivåene innenfor sporten.

Hvis du skal bli en god utøver så må du jobbe målrettet, du må kunne samarbeide, jobbe i lag med andre. Det er mye av det du lærer på Akademiet.

Hvem passer det for?

Er du en aktiv e-sportutøver eller har et ønske om å utvikle dine egne ferdigheter og kunnskap innen e-sport, så kan vårt e-sporttilbud være noe for deg.

Hva kan du bli?

Velger du studiespesialisering med e-sport, vil du få studiekompetanse og kan ta høyere utdanning. Da kan du blant annet bli:

  • Spilldesigner, interaksjonsdesigner eller webdesigner
  • Økonom, lærer eller jurist
  • Journalist, kommunikasjonsrådgiver eller innholdsprodusent

I tillegg kan du utdanne deg til svært mange andre yrker som krever generell studiekompetanse for å få plass.

Slik legges fagene opp:

Vg1, vg2 og vg3 på studiespesialisering med e-sport

På vg1 tilbyr vi undervisning med trenere 2-4 ganger i uken. I vg2 og vg3 tilbyr vi e-sportundervisning i 6-8 timer i uken. Utover dette arrangerer vi blant annet interne og eksterne turneringer, to LAN i året, ekskursjoner og tur til eksempelvis SpillExpo og Eldorado sitt spillsenter. Her møter du et sosialt og inkluderende miljø!

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende skolesteder:

E-post: oslo@akademiet.no

Telefon: 22 46 69 00

Adresse: Pilestredet 56, 0167 Oslo

Postadresse: Postboks 3630 Bislett, 0136 Oslo

E-sport

Det stilles krav til talent, treningsdisiplin, søvn og kosthold for å prestere på de øverste nivåene innenfor sporten.

Mentor og studietid

Mentor hjelper deg med å jobbe selvstendig og disiplinert, og veileder deg gjennom videregående.

Macbook

Som elev på Akademiet får du en Macbook som arbeidsverktøy. Den får du beholde etter tre år hos oss.

Flere utdanningsprogram

Elever på Akademiet studiespesialisering prater om fag

Studiespesialisering

Utdanningsprogrammet som holder alle muligheter åpne ved videre utdanning.

Les mer Søk
Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk
Elev på Akademiet Toppidrett

Studiespesialisering med toppidrett

Hold alle dører åpne, både når det gjelder dine sportslige prestasjoner og karrieremuligheter!

Les mer Søk

Fornøyde elever

Jeg har spilt masse spill siden jeg var liten, og så har jeg funnet min interesse innenfor et spill som er veldig stort innen e-sport. Da tenkte jeg at det er jo lurt å bare ta sjansen! Her har vi egne trenere som tidligere har drevet med e-sport på toppnivå som lærer oss utrolig mye.
Dawid er elev på e-sportlinja på Akademiet VGS Oslo
Jeg valgte Akademiet siden jeg hadde hørt mye bra om skolemiljøet. Jeg trives veldig godt. Her er et veldig trivelig miljø hvor alle respekterer hverandre og har mye gøy sammen. En av tingene jeg liker med Akademiet er fellesskapet. Akademiet har noe de kaller «onboarding» som varer i 2 uker. Her er det fokus på å bli kjent med egen- og andre klasser, og med skolen. Dette gjør at du bygger vennskap og samhold med medelevene dine veldig fort. Akademiet er veldig godt utstyrt og godt gjennomtenkt. Her er gode lærere og en veldig bra kantine.
Birger Bunes
Skolen er ikke så stor og man blir godt kjent på tvers av trinnene. Alle er venner og kommer godt overens med hverandre. For oss er det helt klart lærerne og studietiden som er det beste og mest unike med Akademiet. Med studietiden får man jobbe fritt og velge selv etter hva som passer best. Akademiet har også veldig flinke rådgivere som hjelper til med å kartlegge studieløpet fremover.
Kristoffer Øverby Markussen og Marcus Østermoen