Tre elever går i gangen på Akademiet Realfagsgymnas Sandvika
For deg som vil litt mer

Studiespesialisering med realfagsfordypning

Er du interessert i realfag og ønsker å fordype deg i fag som matematikk, teknologi eller programmering?

Søk

Studiespesialisering med realfagsfordypning

Med realfagsfordypning på videregående vil du være godt rustet til å kunne bidra til å løse morgendagens utfordringer.

Hvorfor velge studiespesialisering med realfagsfordypning?

Realfag er en svært etterspurt kompetanse og mange av yrkene som vil sikre Norges fremtidige velferd vil være avhengig av realfaglig kompetanse.

Studiespesialisering med realfagsfordypning har en egen læreplan og tilbys kun ved Akademiet Realfagsgymnas i Sandvika.

Hva er forskjellen på studiespesialisering med realfag og studiespesialisering med realfagsfordypning?

Elevene på studiespesialisering med realfagsfordypning har flere undervisningstimer per uke hvor programmering, innovasjon og teknologi står sentralt. Dette er i tillegg til fagets ordinære timetall.

TrinnNaturfagKroppsøving1T/R1/R2Studietid
Vg1502010746
Vg2205076
Vg3205076
Akademiet Realfagsgymnas Sandvika har fokus på realfagene, noe som gjør at skolen passer bra for de som er interessert i det. For de som har forsert matte tidligere, har skolen gode forseringstilbud for å fortsette. Lærerne er hyggelige og motiverende, og vil det beste for elevene sine. Dersom jeg trenger hjelp, kan jeg alltid spørre dem uten å bli dømt.

Hvem passer studiespesialisering med realfagsfordypning for?

Dersom du allerede har en interesse for realfag, enten ett eller flere fag, vil studiespesialisering med realfagsfordypning være et spennende valg. Det er ikke et krav at interessen allerede er der. På realfagsfordypningslinjen vil du kunne lære mer om de ulike realfagene, i tillegg til å blande teori og praksis på en helt unik måte.

or at elevene skal få en praksisnær opplevelse, samarbeider skolen med næringslivet. Bedrifter gir relevante oppdrag hvor elevene jobber ut løsninger fra sitt perspektiv. Temaene er knyttet til læreplanen og er relevant i forbindelsen til eksamen. Akademiet Realfagsgymnas Sandvika samarbeider primært med lokale bedrifter innenfor innovasjon og teknologi.

Elevene vil kunne forsere internt og ta fag på Høyskolen i Kristiania eller Universitetet i Oslo.

Hva kan du bli?

Fullført treårig videregående opplæring gir generell studiekompetanse. Det er et godt grunnlag for videre studier, både med og uten realfag på høyere studier.

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende skolesteder:

E-post: sandvika@akademiet.no

Telefon: 96 00 81 99

Adresse: Otto Sverdrups Plass 4, Sandvika, Norge

Ny adresse: Malmskriverveien 16, 1337 Sandvika

Studiespesialisering

Studiespesialisering hos oss gir deg et godt og robust utgangspunkt for videre studier og arbeidsliv. Rådgiver vil hjelpe deg med riktig fagkombinasjon for å nå drømmene dine om høyere studier.

Lånekassen

Som elev hos oss har du akkurat samme rettigheter som elever i offentlige skoler. Fristen for å søke om støtte er 15. november for høstsemesteret og 15. mars for vårsemesteret.

PC

Du kan bruke egen maskin. Det stilles ingen krav til spesialprogrammer eller kapasitet. Elevene våre får et gunstig tilbud på en god maskin fra HP som er samarbeidspartneren vår.

Flere utdanningsprogram

Elever på Akademiet studiespesialisering prater om fag

Studiespesialisering

Utdanningsprogrammet som holder alle muligheter åpne ved videre utdanning.

Les mer Søk
Tre elever i realfagsfrakker i laben på Akademiet VGS Heltberg Ullevaal.

Studiespesialisering med realfag

Felles for realfagene er at alle er viktige brikker for å løse dagens og fremtidens problemer.

Les mer Søk
Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk

Fornøyde elever

Skolen ligger rett ved Sandvika tog og buss-stasjon noe jeg mener er veldig praktisk med tanke på at de fleste klassekameratene mine bruker kollektiv transport. Ikke bare ligger skolen ved stasjonen, men også rett ved matbutikker og Sandvika Storsenter. Skoledagene på ARS er varierte. Vi har både individuelle oppgaver og gruppeprosjekter i alle fag inkludert tverrfaglige prosjekt. Lærerne bruker ofte flere ulike læringsstrategier. Det innebærer forsøk, foredrag, filmer, alt etter hva elevene foretrekker. Lærerne hører ofte på elevene sine ønsker. Siden vi har flere økter i realfag, går vi inn i dybden i de ulike emnene. Dette resulterer i økt forståelse i faget. Ellers er skole miljøet blant elevene fint. Alle er hyggelige med hverandre og vi har ofte aktiviteter på tvers av klasser og trinn.
Alexandra
Tidligere i år gikk jeg på Norges Realfagsgymnas ungdomsskole, så å starte på ARS var et naturlig valg med enkel overgang. Flere andre klassekamerater fra tiende starta sammen med meg, så jeg hadde alltid noen å snakke med. Om du har lyst til å starte på ARS uten å ha gått på NRG-U så har skolen og elevrådet masse sosiale arrangementer får å få deg til å bli kjent med folk. Skolen har klubber som du kan bli med i, som matematikk og kodeklubben, brettspillklubben, D&D klubb og FTC. Jeg bor i Oslo, men jeg syntes det er verdt å pendle ut til skolen. På skolen har vi mange bra lærere. Lærerne motivere elevene til å lære og ta vare på hverandre.
Magnus
Da jeg først startet på skolen var jeg redd for at jeg hadde ankommet på feil skole. Alle medelevene mine så ut som de var minst 3 år eldre enn det jeg var selv, og de kunne alle langt mer enn meg. Til tross for at jeg var vettskremt var vi oppmuntret til å kommunisere, og jeg innså at vi hadde mye til felles alle sammen. De samme skumle tenåringene som sto ovenfor meg fra første skoledag, er de samme menneskene som har motivert meg til å følge med og hver eneste time. Hver dag på skolen er en glede når man har noen å prate med, tulle med og ikke minst konkurrere eller samarbeide med. Håper dere kan komme til denne skolen, for å bli skremt og forhåpentligvis skremme andre også.
Vincent
I dag startet min skoledag 11:30, takket være en heldig kombinasjon av fagvalg og at jeg forserte et år i matte, og er ferdig med det. Første time jeg hadde i dag var historie. Vi hadde om den industrielle revolusjonen. Når det var lunsj så dro jeg til mækkærn, som ligger rett ved skolen. Rett ved skolen finner man også: en Narvesen (har dritgod pizza), en pizzavogn (har bedre pizza), kantina på kunnskapssenteret, en kebabsjappe (helt ok kebab), to bakerier (prøv børeken), flere butikker og kafeer, og Sandvika storsenter. Skolen ligger rett ved Sandvika stasjon, og er enkel å komme seg til med kollektivtransport.
Brage
Etter to år har jeg bare positive ting å si. Jeg startet fordi at skolen fokuserer mye på realfag (det er jo realfag i navnet vårt) akkurat som ungdomsskolen jeg gikk på (Norges Realfags – gymnas Ungdomsskole). Lærerne her er utrolig dyktige! De er kjent med hver enkelt elev, hjelp – somme, tilpasser-og-varierer undervisningen slik at det skal være lærerikt og fremtidsrettet. Videre så er det et veldig godt læringsmiljø her på skolen. Elevene her er veldig dedikerte og har store mål, derfor samarbeider vi så godt og vi har som motto å hjelpe hverandre til å bli bedre. Til slutt har vi mange fritidstilbud som jeg tar meg godt utnytte av slik som matematikk og programmeringsklubb hver tirsdag hvor jeg får hjelp og hjelper andre i matematikk. Håper vi ses og at du velger ARS!
Camilla
Jeg heter Simira, og går vg1 på Akademiet Realfagsgymnas Sandvika. Det jeg liker mest ved skolen er klassemiljøet. Selvsagt varierer dette fra klasse til klasse, men skolen legger opp til at man blir kjent med hverandre. Allerede den andre uken dro hele vg1 på en overnattingstur der vi lærte om universet. Siden vi er så få, får alle muligheten til å bli kjent med hverandre. Dette styrker miljøet i klassen. Alle hjelper og støtter hverandre. Akademiet Realfagsgymnas Sandvika har fokus på realfagene, noe som gjør at skolen passer bra for de som er interessert i det. For de som har forsert matte tidligere, har skolen gode forseringstilbud for å fortsette. Lærerne er hyggelige og motiverende, og vil det beste for elevene sine. Dersom jeg trenger hjelp, kan jeg alltid spørre dem uten å bli dømt.
Simira
Jeg heter Julie Margrethe og valgte Akademiet Realfagsgymnas Sandvika fordi jeg har en drøm om å bli lege. Det at jeg fant et skikkelig fint miljø uavhengig av skolen var en bonus som har gjort skolehverdagen min ekstremt fin. Jeg gleder meg til å dra på skolen! Det akademiske har også levert til mine forventninger, og jeg føler jeg kan oppnå alle mål jeg setter meg og at jeg har et team i ryggen som hjelper meg dit jeg vil.
Julie Margrethe
Jeg heter Lovise og jeg begynte i vg1 på Akademiet Realfagsgymnas Sandvika i høst. For meg var dette et enkelt valg, fordi jeg gikk på Norges Realfagsgymnas Ungdomsskole og var storfornøyd med den skolen. Likevel har ARS gått over alle forventninger for meg. Klassemiljøet er veldig bra, og vi ble fort kjente med hverandre i klassen og på tvers av trinnene. Lærerne er tilpasningsdyktige og bruker varierte læringsmåter i timene. Det går også overaskende mye tid til arrangementer som enten er lærerike, nyttige i nær fremtid, eller sosiale. Vi har allerede blant annet hatt en idrettsdag på tvers av alle trinnene, vært på UiO og lært om kunstig intelligens, og fått et foredrag av en profesjonell for å søke på eliteuniversiteter. Jeg er veldig glad for at jeg startet her og gleder meg til de neste årene med klassekameratene mine.
Lovise