Elever jobber i veiledningstid på Akademiet VGS Heltberg Ullevaal.
For deg som vil litt mer

Studiespesialisering med business

På business-linjen får du løse praktiske oppgaver på samme måte som i en bedrift, innsikt i næringslivets virkelighet og ikke minst studere sammen med andre elever som er opptatt av business og næringsliv.

Søk

Studiespesialisering med business

Hvorfor velge studiespesialisering med business

Har du lyst til å bli bedre kjent med næringslivet i Norge og verden?

Skoledagen består gjerne av case-oppgaver, prosjekter og gruppearbeid hvor man er med på å løse reelle utfordringer som bedrifter står overfor. Med inspirerende og motiverende lærere, som selv har lang fartstid som næringslivsledere og gründere, er målet at du skal bli godt forberedt til høyere studier innen business-fag. 

På business-linjen reiser vi også på studiebesøk i inn- og utland. Vi gjennomfører ekskursjoner og besøk hos store norske og internasjonale bedrifter, starter egne ungdomsbedrifter og deltar på spennende aktiviteter som eksempelvis aksje-NM. Elevene starter allerede i vg1 med programfaget markedsføring og ledelse slik at engasjerte elever får anledning til å ta studiepoeng på høyere utdanning i entreprenørskap eller markedsføring og ledelse når de går i vg3. 

Ved å gå business-linjen hos oss får du et ekstra godt fundament for å lykkes i videre studier, og mange av våre elever starter direkte på gode business-skoler i inn- og utland etter sin tid hos oss.  

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende skolesteder:

Se video om business-linjen

På business-linjen lærer du om hvordan du skal styre en bedrift, styre økonomien og hvordan du skal markedsføre den!

Hvem passer studiespesialisering med business for?

For deg som tenker internasjonalt i en digital verden full av nye forretningsmuligheter! Business-linjen ved Akademiet VGS Heltberg Ullevaal gir deg grunnlaget for å tenke innovativt, skape og utvikle nye bedrifter og drive markedsføring i konkurranseutsatte markeder uten landegrenser.

Business-linjen er blant landets mest innovative og praktisk rettede linjer der elevene etter kort tid får bruke teoretiske modeller i det virkelige liv. Det å lære å bruke virkemidler som språk, entreprenørskap og økonomi gir fordeler når du skal ut å konkurrere om spennende jobber etter endt skolegang.

Fremtidens bedrifter skapes nå og business-linjen setter deg i stand til å kunne anvende nytenkende forretningsmodeller for å bli en internasjonal entreprenør.

Du vil få prøvd deg på å:

 • Skape innovative produkter
 • Etablere moderne bedrifter
 • Diskutere forretningsdrift på Norsk og på Engelsk
 • Markedsføre i Norge og internasjonalt
 • Digital markedsføring
 • Lære om global økonomi og globale utfordringer

Elevene på linjen planlegger og organiserer selv sine utenlandsreiser der de besøker spennende entreprenørskapsmiljøer og får studere markedsføring og kultur i andre land.

Det er lagt opp til en god del samarbeid i små grupper og elevene får god trening i å presentere. I henhold til Montessoripedagogikken er det viktig å oppleve det virkelige liv og undervisningen tas ut av klasserommet. Business-linjen besøker blant annet studiesteder på universitets- og høyskolenivå og selvsagt også både oppstarts- og etablerte bedrifter i næringslivet.

Business-linjen tilbyr blant annet følgende programfag: 

 • Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 og 2
 • Markedsføring og ledelse 1 og 2
 • Økonomi og ledelse
 • Engelsk 1 og engelsk 2 for vg3
Det er en helt spesiell nærhet til lærerne og man får mulighet til å utvikle seg på alle aspekter, både faglig og sosialt.

Programfag

VG1

 • Markedsføring og ledelse 1

VG2

 • Markedsføring og ledelse 2
 • Engelsk 1
 • Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1

VG3

 • Engelsk 2
 • Entreprenørskap og bedriftsutvikling 2
 • Økonomi og ledelse

Businesss

Synes du business er spennende? Få praktiske og realistiske oppgaver og innsikt i næringslivets virkelighet.

Mentor og studietid

Mentor hjelper deg med å jobbe selvstendig og disiplinert, og veileder deg gjennom videregående.

Macbook

Som elev på Akademiet får du en Macbook som arbeidsverktøy. Den får du beholde etter tre år hos oss.

Flere utdanningsprogram

Elever på Akademiet studiespesialisering prater om fag

Studiespesialisering

Utdanningsprogrammet som holder alle muligheter åpne ved videre utdanning.

Les mer Søk
Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk
En gjeng med kamerautstyr poserer utendørs

Medier og kommunikasjon

Oppnå generell studiekompetanse, lær mer om kommunikasjon og markedsføring – samtidig som du har det skikkelig gøy på videregående.

Les mer Søk
To elever står med sola og utsikt bak seg

Studiespesialisering med internasjonalt fokus

Er du interessert i språk, internasjonal politikk og økonomi? Kanskje vil du lære mer om ulike samfunn og kulturer?

Les mer Søk

Fornøyde elever

På Akademiet er det god kontakt mellom alle lærere og elever, vi har frihet til å jobbe med det vi vil, når vi vil. Det å starte på Akademiet var veldig fint fordi jeg opplevde litt forandring etter ti år på grunnskole. Her har vi kortere seminarer, færre undervisningstimer og heller studietimer der vi selv disponerer tiden vår. Vi har engasjerte lærere som er interessert i å lære bort og å skape en god relasjon med elevene!
Madeleine Breda-Ruud
Det beste med Akademiet er lærerne. De blir nesten som en elev selv, fordi vi er så mye sammen med dem. De er lette å snakke med! Jeg synes også det gikk veldig fort å bli kjent med folk, selv om jeg ikke kjente noen fra før. Det er alltid noen som matcher din personlighet, og alle er veldig åpne for å bli kjent. I tillegg synes jeg friheten på skolen vår er utrolig bra.
Magnus Holmen
På Akademiet er vi opptatte av å finne den ekte interessen for læring og ikke bare pugge for å oppnå en høy karakter. Man kan tilpasse sin egen skolehverdag og dette gir muligheter for å jobbe mer med det man synes er vanskelig, eller det man synes er interessant. Jeg har aldri opplevd noe liknende på en annen skole. Det er et veldig godt forhold mellom lærerne og elever, og det jobbes hele tiden med samhold og trivsel på tvers av grupper og trinn.
Emma Frogner
Jeg synes vi har veldig gode lærere, mye frihet og et skikkelig bra klassemiljø på Akademiet. Lærerne tar seg tid til å hjelpe, og man får mer motivasjon til å holde på med skole dersom lærerne også viser interesse i faget. Det smitter over på elevene! Det er også veldig fint å kunne disponere tiden selv og fokusere på det vi selv ønsker.
Amalie Thorsen Løwe