Elever på Akademiet Norsk Restaurantskole tilbereder retter til servering
For deg som vil litt mer

Kokk- og servitørfaget

Ønsker du å arbeide som kokk eller servitør? Da kan dette toårige utdanningsprogrammet passe deg.

Søk

Kokk- og servitørfaget

Ønsker du å arbeide som kokk eller servitør? Gjennom to år på skolen hos oss får du teoretisk opplæring og praktisk erfaring, som gjør at du kan gå direkte ut i lære. Etter to år som læring kan du ta fagbrev innen restaurantfaget, enten innen kokkefaget eller servitørfaget. 

Hvorfor velge kokk- og servitørfag?

Vil du lære om behandling av råvarer, kosthold, næringsmidler og ernæring, samt tilberedning og servering av mat? Du vil få god oppfølging og tilgang til læringsplasser gjennom skolens samarbeidsavtaler.

Etter fire år – to år på skolen hos oss, og to år i lære er du ferdig faglært kokk eller servitør.

Ved Akademiet Norsk Restaurantskole garanterer vi elevene læreplass etter to år ved skolen. Skolens stiftere har 27 års erfaring fra Lærlingekompaniet, hvor hele 98 % av lærlingene fullfører fagopplæringen med bestått svenneprøve på normert tid som er fire år – to år på skolen og to år i lære. Samarbeidet med Lærlingekompaniet og noen av landets beste restauranter, gjør at skolens elever får lærlingplass i to fulle år. 

Da jeg skulle velge videregående, visste jeg egentlig ikke helt hva jeg ville bli, men så fikk familien min meg til å bli interessert i mat. Jeg utrolig fornøyd med valget mitt og angrer ikke et sekund!

Hvem passer kokk- og servitørfaget for?

Kokk- og servitørfaget passer for deg som er interessert i mat og helse, og som ønsker en karriere innenfor dette. Du bør trives med et høyt tempo på kjøkkenet eller ute i restauranten og være glad i å jobbe med mennesker.

Du lærer også å være praktisk, kreativ, nøyaktig og serviceinnstilt.

Hva kan du bli?

Det finnes svært mange jobbmuligheter innenfor kokk- og servitøryrket, Du kan jobbe i restauranter, kaféer, bedriftskantiner, cruisebåter, barer, nattklubber, selskapslokaler, store offentlige institusjoner som på sykehus eller i Forsvaret, dagligvarehandel eller i skoleverket. Med utdanning fra Akademiet Norsk Restaurantskole kan du jobbe både i Norge og utlandet, da kokk- og servitørutdanningen er internasjonal.

Innenfor kokk- og servitørfaget finnes det flere muligheter for videreutdanning. Hotelledelse og reiselivsledelse er noen aktuelle videreutdanninger innen faget. Du kan også ta vinkelner og mesterbrev i kokkefaget.

Etter to år på denne linjen anbefaler vi eleven å gå ut i lære for å ta fagbrev. Dersom du ønsker generell studiekompetanse i stedet for læretid og fagbrev, kan elever som fullfører to år på Akademiet Norsk Restaurantskole fortsette på vg3 påbygg på Akademiet VGS Oslo.

Du kan også ta mesterbrev hvis du har fag- eller svennebrev i et fag som ligger under mesterbrevordningen, og har tilstrekkelig praksiserfaring. Mesterutdanningen kvalifiserer deg til en leder- eller mellomlederstilling innen ditt fagområde, og gir deg kompetanse til å kunne starte egen bedrift.

Slik legges fagene opp:

På vg1 har elevene restaurant- og matfag. Dette legger grunnlaget for alle retninger innen faget. På vg2 velger eleven om man ønsker å gå retning kokk eller servitørfag. Deretter har man to år i læretid for å oppnå fagbrev.

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende steder:

E-post: post@norskrestaurantskole.no

Telefon: 417 80 739

Adresse: Schweigaards gate 34E, 0191 Oslo, Norge

Løfte faget

Lær om Norges internasjonalt anerkjente mat- og vinkunnskap!

Macbook

Som elev på Akademiet får du en Macbook som arbeidsverktøy. 

Garantert læreplass

Vi garanterer at alle våre elever får læreplass etter to år som elev hos oss.

Flere utdanningsprogram

Elev på Akademiet jobber med skolefag

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått yrkesfag eller tatt fagbrev og ønsker å studere på høyskole eller universitet?

Les mer Søk
To elever sitter i studio på Akademiet

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Liker du å utforske datamaskiner og hva de kan gjøre? Kanskje har du et ønske om å bli IT-utvikler, mediedesigner eller medieprodusent?

Les mer Søk
Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk
Elever på Akademiet studiespesialisering prater om fag

Studiespesialisering

Utdanningsprogrammet som holder alle muligheter åpne ved videre utdanning.

Les mer Søk

Fornøyde elever

Jeg er veldig fornøyd med skolen, lærerne og miljøet på Akademiet Norsk Restaurantskole. Ettersom skolen er ganske liten, blir man godt kjent med alle og alle blir inkludert både faglig og sosialt. Lærerne føles nesten mer som kompiser enn lærere. Da jeg skulle velge videregående, visste jeg egentlig ikke helt hva jeg ville bli, men så fikk familien min meg til å bli interessert i mat. Jeg utrolig fornøyd med valget mitt og angrer ikke et sekund!
Elev på Akademiet Norsk Restaurantskole smiler