To elever på juss og psykologi på Akademiet VGS Oslo går bortover gangen.
For deg som vil litt mer

Studiespesialisering med juss og psykologi

Er du samfunnsengasjert og løsningsorientert, og ønsker mange valgmuligheter på arbeidsmarkedet?

Søk

Studiespesialisering med juss og psykologi

Er du opptatt av lov og rett, nysgjerrig på hvordan hjernen fungerer og hvorfor folk er som de er? Da er dette linjen for deg! 

Hvorfor velge studiespesialisering med juss og psykologi

På juss- og psykologilinjen får du møte programfag som rettslære 1 og rettslære 2, hvor du får muligheten til å følge rettsaker på nært hold og fordype deg i grunnleggende rettsprinsipper, økonomistyring samt økonomi og ledelse.

Jeg har alltid hatt lyst til å bli advokat og jeg synes juss og psykologi er en fin mulighet til å lære mer og faktisk realisere den drømmen. Jeg synes linjen er veldig spennende!

Hvem passer studiespesialisering med juss og psykologi for?

På juss- og psykologilinjen er vi opptatt av samspillet mellom samfunn og individ, og elevene får mulighet til å utforske hvordan vi lærer og hvorfor vi oppfører oss som vi gjør. Gjennom programfagene rettslære og psykologi blir elevene oppmerksomme på rettigheter og plikter, og de får innsikt i hvordan samfunnet reagerer når noen bryter lover eller normer. Fagene på linjen legger til rette for at elevene kan utforske juridiske og psykologiske problemstillinger – ved for eksempel å besøke ulike domstoler og følge rettssaker på nært hold. Det siste programfaget som tilbys på linjen er elevene med på å avgjøre. 

Du vil lære hvordan bedrifter driftes og ledes, og i psykologi 1 og psykologi 2 utforsker vi hvordan vi lærer og hvorfor vi oppfører oss som vi gjør. Fellesfagene og språkfagene er de samme som på de andre linjene, men på juss- og psykologilinjen prøver vi å vinkle disse inn mot ditt programområde og interessefelt.

Dersom du ønsker å studere juss, økonomi, psykologi eller andre akademiske samfunnsfag etter videregående skole, danner du et veldig godt grunnlag for dette på denne linjen.

På juss- og psykologilinjen prøver vi hvert år å få til en studietur. Vi har tidligere reist til New York, Brussel, Spania og flere andre spennende steder, der vi har utforsket og lært mer om både destinasjonen og fagene.

Det som er bra med Akademiet er miljøet, folkene og lærerne. Jeg valgte juss og psykologi fordi jeg er interessert i psykologi. Jeg er veldig glad for at jeg begynte her på Akademiet!

Hva kan du bli?

Juss og psykologi danner et veldig godt grunnlag for deg som ønsker å studere etter videregående. Hos oss lærer du fag og tematikk som vil være relevant for deg, uavhengig av om du ønsker å studere til å bli jurist, psykolog eller andre akademiske samfunnsfag etter videregående 

Fokusområdet juss passer for deg som ønsker å bli jurist, men det passer også for deg som ikke nødvendigvis ønsker å bli jurist. Innen mange studier og yrker vil du få god nytte av samfunnsvitenskap og juridiske problemstillinger. Kunnskapen du får ved å velge dette fokusområdet kan benyttes i et bredt spekter av ulike studier ved høyskoler og universitet.

På juss og psykologi så har vi noen fastsatte programfag, som psykologi og rettslære. Her forsøker man i stor grad å blande teori og praksis, ved å eksempelvis dra på utflukter. Psykologiklassen har vært på tur til Gaustad, mens rettslæreklassen har vært på tinghuset og i rettssak. VI prøver å komme oss mye ut av huset!

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende skolesteder:

E-post: oslo@akademiet.no

Telefon: 22 46 69 00

Adresse: Pilestredet 56, 0167 Oslo

Postadresse: Postboks 3630 Bislett, 0136 Oslo

Juss og psykologi

Er du opptatt av lov og rett, nysgjerrig på hvordan hjernen fungerer og hvorfor folk er som de er? Da er dette linjen for deg!

Mentor og studietid

Mentor hjelper deg med å jobbe selvstendig og disiplinert, og veileder deg gjennom videregående.

Macbook

Som elev på Akademiet får du en Macbook som arbeidsverktøy. Den får du beholde etter tre år hos oss.

Flere utdanningsprogram

Elever på Akademiet VGS Oslo

Studiespesialisering med internasjonal

Studiespesialisering med internasjonal er et spesielt godt valg for deg som er opptatt av mennesker, samfunn og demokrati.

Les mer Søk
Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk
En gjeng med kamerautstyr poserer utendørs

Medier og kommunikasjon

Oppnå generell studiekompetanse, lær mer om kommunikasjon og markedsføring – samtidig som du har det skikkelig gøy på videregående.

Les mer Søk
Tre elever i realfagsfrakker i laben på Akademiet VGS Heltberg Ullevaal.

Studiespesialisering med realfag

Felles for realfagene er at alle er viktige brikker for å løse dagens og fremtidens problemer.

Les mer Søk
To elever sitter i studio på Akademiet

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Liker du å utforske datamaskiner og hva de kan gjøre? Kanskje har du et ønske om å bli IT-utvikler, mediedesigner eller medieprodusent?

Les mer Søk

Fornøyde elever

Lærerne her er veldig greie. De bryr seg mye om elevene her, og når de ser at elevene ikke har det så bra, så oppdager de det veldig raskt og kommer bort og spør hvordan det går med deg. Hvis du selv sliter med noe, så kan du alltid spørre læreren og de kommer for å hjelpe deg.
Aryan
Det beste med Akademiet er lærerne. De blir nesten som en elev selv, fordi vi er så mye sammen med dem. De er lette å snakke med! Jeg synes også det gikk veldig fort å bli kjent med folk, selv om jeg ikke kjente noen fra før. Det er alltid noen som matcher din personlighet, og alle er veldig åpne for å bli kjent. I tillegg synes jeg friheten på skolen vår er utrolig bra.
Magnus Holmen
På Akademiet er vi opptatte av å finne den ekte interessen for læring og ikke bare pugge for å oppnå en høy karakter. Man kan tilpasse sin egen skolehverdag og dette gir muligheter for å jobbe mer med det man synes er vanskelig, eller det man synes er interessant. Jeg har aldri opplevd noe liknende på en annen skole. Det er et veldig godt forhold mellom lærerne og elever, og det jobbes hele tiden med samhold og trivsel på tvers av grupper og trinn.
Emma Frogner
Jeg synes vi har veldig gode lærere, mye frihet og et skikkelig bra klassemiljø på Akademiet. Lærerne tar seg tid til å hjelpe, og man får mer motivasjon til å holde på med skole dersom lærerne også viser interesse i faget. Det smitter over på elevene! Det er også veldig fint å kunne disponere tiden selv og fokusere på det vi selv ønsker.
Amalie Thorsen Løwe
På Akademiet er det god kontakt mellom alle lærere og elever, vi har frihet til å jobbe med det vi vil, når vi vil. Det å starte på Akademiet var veldig fint fordi jeg opplevde litt forandring etter ti år på grunnskole. Her har vi kortere seminarer, færre undervisningstimer og heller studietimer der vi selv disponerer tiden vår. Vi har engasjerte lærere som er interessert i å lære bort og å skape en god relasjon med elevene!
Madeleine Breda-Ruud