To autoriserte helsefagarbeidere i gang på klinikken. Foto.
Apotektekniker som holder opp en beholder med legemiddel. Foto.
Blodprøver i beholdere på brett. Foto.
Tannhelsesekretær med munnbiund studerer prøve. Foto.
1/4

Helsefag vg1, vg2 og vg3

Hele Helsefag VG1, VG2 og VG3. Kompetanse i Helsefag er etterspurt i arbeidslivet og gir mange muligheter for en trygg og spennende jobb i en bransje i vekst. Denne pakken er for deg som ønsker autorisasjon som Apotektekniker, Helsesekretær eller Tannhelsesekretær.

Om pakken

Toggle

På Akademiet kan du ta hele Helsefag VG1, VG2 og VG3 med denne pakken. Med fullført Helse- og oppvekstfag VG1 og Helseservicefag VG2, kan du gå videre til avsluttende VG3. På VG3 velger du autorisasjonsfag, for å få utdanning som gir grunnlag for autorisasjon som Apotektekniker, Helsesekretær, Tannhelsesekretær eller Fotterapeut. Hele forløpet kan gjennomføres på to år, om en fullfører ett trinn pr. semester for VG1 og VG2. For VG3 bør man beregne to semester.

I denne pakken er alt inkludert inkludert, og du kan hos oss velge mellom autorisasjonsfagene Apotektekniker, Helsesekretær eller Tannhelsesekretær i VG3.

Det kreves fullstendig vitnemål for å kunne søke om autorisasjon. Du må oppfylle følgende krav:

 • Har bestått programfag Helse- og oppvekstfag VG1 og programfag Helseservicefag VG2, eller har både realkompetanse og yrkesfaglig fordypning (YFF) godkjent.
 • Programfag i valgt yrke på VG3.
 • YFF er ikke et fag man kan ta som privatist. Du kan derimot dekke kravet for YFF ved å dokumentere 526 timer arbeidserfaring i et relevant lærefag i VG3 eller ha fag fra VG3 studieforberedende som for eksempel Norsk og Historie.
 • Fellesfagene på VG1, VG2 og VG3 må også være bestått. Fritak fra fellesfagene kan søkes på grunnlag av «allsidig praksis» til din tidligere videregående skole eller til den skolen som du søker om å få utstedt vitnemål fra. Det forutsettes at du er over 25 år.

Autorisasjonsfag

Trenger kun VG1 eller VG2 kan du ta pakken Helse- og oppvekstfag VG1 eller Helseservicefag VG2.

Pakker med VG1 og VG2

Kontakt oss dersom du har spørsmål angående kravene for autorisasjon eller for å oppnå fagbrev.

Helse- og oppvekstfag VG1 og Helseservice VG gjennomføres på nett.

På Akademiet arbeider vi for at du skal bli best mulig forberedt til eksamen. Velger du våre fleksible nettkurs får du tilgang til kurs med videoer, oppgaver, tekster og linker. Du trenger ikke logge deg på til faste tidspunkt men jobber deg gjennom leksjonene i ditt eget tempo og leverer inn en oppgave etter hver leksjon. Læreren retter oppgaven og kommer med sine tilbakemeldinger når du er ferdig. Du vil også få veiledning med læreren på telefon, digitale møter eller mail. Ved slutten av kurset vil du gjennomføre prøveeksamen med tilbakemeldinger fra læreren. Du kan selvfølgelig også kontakte til læreren når du har spørsmål.

VG3 kombinerer teori og praksis. Undervisningsformen er en hybridløsning i form av et digitalt nettkurs og liveundervisning, samt praktiske samlinger.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamen. Eksamen arrangeres to ganger i året og du må selv melde deg opp til eksamen.

Det er mulig å fullføre hele pakken på to år/fire semestre.

Våre rådgivere vil kontakte deg ved oppmelding for å avklare hvor stor studiebelastning du kan påta deg.

Det vil bli totalt 12 eksamener om man tar hele forløpet mot autorisasjon.

Fag og fagkoder

Helse- og oppvekstfag VG1

Kurset er eksamensrettet og forbereder deg til eksamener i tre programfag:

 • Helsefremmende arbeid, skriftlig: HSF1006
 • Kommunikasjon og samhandling, skriftlig: HSF1007
 • Yrkesliv i helse og oppvekstfag, skriftlig: HSF1008
 • Tverrfaglig eksamen, helse- og oppvekstfag, muntlig: HSF1009
Helseservicefag VG2
 • Helse og sykdom, skriftlig: HES2005
 • Kommunikasjon og samhandling, skriftlig: HES2006
 • Yrkesliv i helseservicefaget, skriftlig: HES2007
 • Tverrfaglig eksamen, helseservicefaget, muntlig: HES2008
Valgt yrke VG3

Eksamen i tre programfag i valgt yrke

Vi er godkjent av Lånekassen så du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset tilsvarer 100 % studiebelastning dersom du fullfører kursene på normert tid to år/fire semestre.