En gjeng ungdommer går bortover en vei med hav i bakgrunn
Kina

FAQ

Ofte stilte spørsmål

De fleste regler og premisser for utveksling settes av vertslandet selv. Disse er ofte veldig forskjellige fra land til land. Derfor har vi her svart på et lite utvalg av spørsmål vi ofte får, slik at du skal kunne få en bedre oversikt over reglene som varierer.

Elever på studiespesialiserende linje.

Du får vanligvis svar fortløpende etter vi har vært i samtale med deg og dine foreldre, og du har sendt inn karakterkortet ditt.

Ja!

Absolutt! Ettersom skolen her er internasjonal og underviser på engelsk, vil du enkelt kunne følge med. Det finnes dessuten ingen bedre mulighet for å lære seg språket bedre, enn å dra på utveksling. Dette gjelder både engelsk og mandarin!

Ja – men vær forberedt på at reisen ofte er lang og dyr.

Ja.

Ja.

Nei, absolutt ikke. Vi hjelper deg med veiledning rundt fagene og oppfølgingen du trenger for å komme rett tilbake til 3. klasse på VGS. Hvis det er fag skolen i utlandet ikke tilbyr, eller som du ikke klarer å bestå, kan du alltid ta privatist fag mens du går VG3. Du behøver ikke å gå hele året om bare fordi du eventuelt mangler noen fag! Du kan også ta manglende fag gjennom digital undervisning via Akademiet. 

Ja – for å kunne dra på utveksling med en norsk organisasjon, er det krav om at det er noen i området man kommer til som kan være kontaktperson for eleven. Derfor kan vi garantere at vi har noen på stedet du kommer til, som møter deg jevnlig og sørger for at du trives.

Nei.

Kontakt Akademiet Utveksling