Chat with us, powered by LiveChat

Akademiet VGS Ypsilon

Med 200 studieplasser kan du hos oss få spesiell studiekompetanse med fordypning i kjemi og biologi. Hvis samfunnsfagene passer bedre for deg, tilbyr vi entreprenørskap, sosiologi, sosialkunnskap, markedsføring, medier og informasjonskunnskap, engelsk og psykologi.
Akademiet Ypsilon holder til i nyoppussede og romslige lokaler på Landfalløya, et steinkast unna elvepromenaden. Skolen har en sentral beliggenhet med god forbindelse til buss og tog. Vi er en liten og oversiktlig skole som tilbyr studiespesialisering og påbygg til generell studiekompetanse. Hos oss blir du sett og tatt på alvor som elev og vil oppleve at lærerne er der for deg. Vi forventer at du gjør ditt beste for å nå dine mål, og du kan forvente at vi gjør vårt beste for å tilrettelegge og motivere.

Om skolehverdagen på Akademiet Ypsilon

Skolehverdagen
En vanlig skoledag på Ypsilon består av to skolefag. Vi er opptatt av at elevene skal kunne fordype seg i fagstoffet, at de ikke skal hoppe mellom mange fag i løpet av en skoledag.

Dybdelæring og tverrfaglighet
Forskning viser til at skolene må legge til rette for dybdelæring. Vi har derfor åtte tverrfaglige prosjekter gjennom skoleåret. Målet er å gi elevene mer tid til å gruble over sentrale begreper, metoder og sammenhenger på tvers av kunnskapsområder. Vi vet ikke hvordan framtida blir. Men de fleste er enige om at kompleksiteten bare vil øke. Derfor har vi gjort tverrfaglighet og dybdelæring til et satsingsområde.

Senere skolestart om morgenen
Forskning viser at ungdom trenger mer søvn og sover for lite. På Ypsilon starter vi derfor skoledagen klokken 0900 om morgenen slik at du er mer uthvilt når du møter til første time.

Variert undervising
Med undervisningsøkter som strekker seg over flere skoletimer er det viktig med variert undervisning. Dette er lærerne på Ypsilon svært opptatt av. Undervisningen består av arbeid i grupper, individuelle oppgaver, korte foredrag og mye veiledning, og det er vekslinger som gjør at elevene får godt med pauser.

Underveisvurdering i fokus
På Ypsilon ser lærerne på seg selv som trenere- ikke dommere. Dette betyr at våre lærere har fokus på å gi god veiledning og mulighet for den enkelte elev til å trene seg god. Forskning er tydelig på at prøver med karakter i seg selv gir lite læring og motivasjon. Når elevene derimot får tilbakemelding som forteller hva som er bra og hvorfor det er bra, hva som kan bli bedre og hvordan det kan bli bedre- det er da læring skjer! Derfor jobber vi hele tiden med å utvikle stadig bedre metoder for underveisvurdering og veiledning.

Mentor
På Ypsilon får du en mentor som skal følge deg opp litt ekstra i samarbeid med rådgiveren vår. Her vil du kunne få hjelp med studieteknikk og planlegge progresjonen til skolearbeidet ditt.

Søk skoleplass

Vi har løpende opptak- det er fortsatt mulig å søke.

Søk skoleplass

Kontakt Drammen Ypsilon