Elever på Akademiet spiller fotball
For deg som vil litt mer

Toppidrett på Akademiet VGS Ålesund

På Toppidrett ved Akademiet VGS Ålesund får du et treårig studieløp med mulighet for fordypning, treningsleir i Spania, treningstøy og gode fasiliteter.

Søk

Satser på Color Line Stadion og

Sparebanken Møre Arena

Vår målsetning som skole er å gjøre hverdagen for hver enkelt elev så sømløs som overhodet mulig.

Som første ledd i den prosessen har vi flyttet Akademiet Toppidrett en gang i uken. Torsdager har elevene fag, trening og ellers full skolegang på Color Line Stadion, der vi har bygget et styrkerom som elevene disponerer fritt både på ettermiddagstid, helger og i ferier. De som driver med fotball, trener på kunstgresset på stadion. Målet er at Akademiet Toppidrett på sikt skal ha full skolegang på Color Line Stadion.

Søk skoleplass

Om toppidrett

På Akademiet Toppidrett tilrettelegger vi for at du skal få dyrke idretten din, i tillegg til å prioritere fagene du trenger for å oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

Om vårt toppidrettstilbud

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Toppidrett med fotball

Ønsker du å satse på fotball, er Akademiet Toppidrett et godt valg for deg. Med treningsfasiliteter direkte på Color Line Stadion har du umiddelbar nærhet til både hjemmebane, treningsfasiliteter, fotballtrenere, mentor, idrettskoordinator og lærere. Du får mulighet til å utføre både trening og skole på samme lokasjon, og vil derfor spare verdifull tid i en hektisk hverdag, i tillegg til at du vil få en helt unik oppfølging av vår idrettskoordinator.

Andre idretter

Vi ønsker å være et toppidretts-kompetansesenter. Derfor skal det ikke spille noen rolle om du driver med en stor eller liten idrett. Ønsker du å satse på idrett i tillegg til skole, er Akademiet Toppidrett en skole som vil tilrettelegge for at du skal briljere på begge arenaer. Med velutstyrte treningsrom, dyktige trenere, samarbeidspartnere og koordinator sørger vi for at skolehverdagen går opp i opp med satsningen på idretten din.

 

Dette sier elevene våre

Christian Mork Brevik

Studentportrett

Christian Mork Brevik

Studiespesialiserende Toppidrett I A-stallen til Aafk i Eliteserien Fotball, G18 Landslaget

– Jeg valgte Toppidrett på Akademiet fordi jeg ønsker å kombinere skole og idrettssatsing på best mulig måte. På Akademiet får jeg tett oppfølging både på det sportslige og faglige, og ikke minst mulighet til å følge med i undervisningen når jeg er vekke på samlinger eller trening på dagtid. Det er også hovedgrunnen til at jeg vil anbefale skolen til andre; dens evne til å se både eleven og idrettsutøveren.

Sofia Aurora Felizia Schrøder-Bjørke

Studentportrett

Sofia Arora Felizia Schrøder-Bjørke

Studiespesialiserende Toppidrett Teakwon-Do

– Jeg valgte Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas fordi det er en veldig fin skole med god beliggenhet, midt i Ålesund sentrum. Skolen er moderne og har tipp-topp fasiliteter for oss elever. Valget ble veldig enkelt for meg; på Akademiet kan jeg satse videre på idretten min samtidig som jeg tar full fordypning i enten Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi. Hver vinter har vi også en treningsleir i Spania som gir et unikt samhold i toppidrettsgjengen. Et stort høydepunkt i løpet av skoleåret.

Rikhard Noguera Skjønberg

Studentportrett

Rikhard Noguera Skjønberg

Studiespesialiserende Toppidrett Boksing

Da jeg skulle velge skole var jeg opptatt av å kunne få studiekompetanse på et vanlig treårig løp samtidig som jeg kunne ha trening som et fag. Jeg elsker å kunne bruke tiden min på å jobbe hardt i idretten, vel vitende om at det resulterer i gode karakter i toppidrett. Faget Toppidrett er avsluttende på alle tre trinn, noe som gjør at jeg ved hardt arbeid kan få tre gode toppidretts-karakterer med meg på vitnemålet når jeg skal søke høyere utdanning.

Les mer om utdanningsprogrammet:

Elev på Akademiet Toppidrett

Studiespesialisering med toppidrett

Hold alle dører åpne, både når det gjelder dine sportslige prestasjoner og karrieremuligheter!

Les mer Søk

Kontakt Akademiet VGS Ålesund