Preben Hagen Torvanger

Ny toppidrettskoordinator

Les mer om vår nye toppidrettskoordinator Preben!

Preben Hagen Torvanger

Preben har erfaring som fotballspiller fra en rekke klubber på Sunnmøre. Han har også jobbet som lærer på ungdomsskole og kombinasjonen av pedagogisk erfaring og fotballfaglig kompetanse er viktig i møte med elever som nettopp skal kombinere skole og idrett, slik at de får mulighet til å utvikle seg på begge disse arenaene.

Siden slutten av 2020 har Preben vært assistenttrener i AaFK Fortuna og vært med på å bygge det som vi håper skal bli en ny toppklubb innen fotball for kvinner i Norge, og har gjennom sine erfaringer fått god innsikt i hva som kreves for å nå toppen.

“Idretten har alltid vært en stor del av livet mitt. Både som aktiv utøver og som trener. Gjennom spill i 2. og 3. divisjon, trener for junior- og seniorlag og nå som assisterende trener i et AaFK Fortuna med toppserie-ambisjoner, har jeg opparbeidet meg god og bred erfaring med å videreutvikle unge idrettsutøvere.”

Preben trives best når han kan jobbe med mennesker i et aktivt miljø, og forstår godt utfordringene og mulighetene som ligger i å drive idrett og gå på skole samtidig.

“I løpet av de siste årene har jeg vært i AaFK Fortuna, jobbet 100% som lærer ved en ungdomsskole og gjennomført et masterstudie. En kan trygt si at jeg har kjent på hverdager der tiden ikke alltid strekker til. Tidvis har dette vært krevende, men med god planlegging har kabalen gått opp. Slik er det også for ungdommen på Toppidrett. De skal kombinere skolegang med en aktiv idrettshverdag, samtidig som de skal ha tid til å være med venner og familie.”

Som koordinator vil Preben hjelpe elevene til å planlegge hverdagene sine og finne en fornuftig balanse som gjør at en kan trives og gjøre det godt både på skolen og i idretten. Han er opptatt av at alle skal føle seg sett, forstått og prioritert. “Noe av det jeg gleder meg mest til når jeg tar fatt på eit nytt skoleår, er å reise rundt og besøke elevene på sine arenaer, og se entusiasmen og gleden de har til sin idrett er noe av det jeg setter størst pris på. Jeg føler meg veldig heldig som har fått muligheten til å være sammen med den fantastiske ungdommen som går Toppidrett ved Akademiet, og som ønsker å kombinere ambisjoner innenfor idrett og skole.

Akademiet Toppidrett

På Akademiet Toppidrett tilrettelegger vi for at du skal få dyrke idretten din, i tillegg til å prioritere fagene du trenger for å oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

5 gode grunner til å velge toppidrett

  • Treårig løp
  • Mulighet til full fordypning
  • Individuell tilrettelegging
  • Treningsleir i utlandet
  • Treningstøy og flotte fasiliteter
Tilbake til skole

Kontakt Akademiet VGS Ålesund