Elever på Akademiet spiller fotball

Samarbeidspartnere, trenere og lærere

Tett samarbeid

Vi er stolte av å ha et så nært og tett samarbeid med AaFK og AaFK Fortuna. I tillegg har vi et sterkt trenerapparat og lærerressurser på Akademiet VGS Ålesund. Her kan du bli bedre kjent med noen av våre samarbeidspartnere, trenere og lærere!

Tilgang på fysioterapaut

Vi samarbeider med fysioterapaut som holder til på Color Line Stadion. På den måten sørger vi for at elevene får hjelp til trene skadeforebyggende og hjelp til riktig opptrening dersom det skulle oppstå en skade.

Peter Orry Larsen kommer fra en lang og innholdsrik fotballkarriere med nesten 300 kamper på toppnivå for Aafk og Sk Brann.

Stolte samarbeidspartnere

Akademiet VGS Ålesund har et tett samarbeid med både sportslige fasiliteter og administrasjonen på Color Line Stadion. Det er en unik mulighet for våre elever som ønsker å satse på norsk toppfotball.

Peter Orry Larsen

Lærerportrett

Peter Orry Larsen

Fysioterapaut

– Jeg har alltid trent veldig mye, og gjennom årene som aktiv har jeg erfart hvor viktig det er med kunnskap i treningsarbeidet sitt. Derfor ønsker jeg å bidra med mine erfaringer og min kompetanse på skadeforebyggende trening, fysisk trening og være en ressurs på trening rettet mot hver enkelt utøvers behov.

Toppidrettskoordinator: Ser helheten i idrettsutøveren

Det er ekstremt mange hensyn som skal tas, og som toppidrettskoordinator skal Preben være med å bidra for å se helhet og mennesket bak idrettsutøveren. Unge fremadstormende innen idretten har ofte veldig mange personer å forholde seg til: Man har en eller flere trenere, lærere, foreldre og venner, og det er helt avgjørende at det samarbeides på best mulig måte for en optimal hverdag. Sammen har vi som mål å være den beste plassen for å kombinere toppidrett og skolegang.

Preben Hagen Torvanger

Lærerportrett

Preben Hagen Torvanger

Toppidrettskoordinator

– Jeg føler meg veldig heldig som får jobbe tett med ungdommene som har valgt Toppidrett på Akademiet. Toppidrett er for alle. Ikke bare for de med helt spesielle talenter eller som har bestemt seg for å nå helt til topps i sin idrett. Det er også for de som ønsker å holde seg aktiv og få et avbrekk samtidig som man tar studie-spesialiserende utdanningsløp.

Ola Skjelten: Lærer i Toppidrett

Ola Skjelten er Toppidrettslærer på Akademiet VGS Ålesund og underviser i kroppsøving, historie og sosiologi. Han har mastergrad i idrettsvitenskap fra NTNU Trondheim, bachelorgrad i idrett fra lærerhøgskolen i Bergen og har studert fitness og helse ved Molde Folkehøgskole. I tillegg har han årsstudium i historie fra UiB, er utdannet personlig trener og har tidligere jobbet som både PT og treningsveileder.

ola skjelten

Lærerportrett

Ola Skjelten

Lærer i Toppidrett

– Mye av min motivasjon i rollen som lærer ved Toppidrettslinjen kommer fra ungdommen jeg møter på jobb. Ungdom som med et sterkt engasjement ønsker å drive med idrett på toppnivå, lære mer om kropp og trening, og som samtidig jobber målrettet og tar utfordringer på strak arm, gir oss alle idrettsglede hver dag!

Kontakt Akademiet VGS Ålesund