Turnringer

Turn

Ved Akademiet toppturn tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Søk

Akademiet toppturn (ATT)

Ved ATT tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål. Om du har lyst til å bli en dyktig turner samtidig som du oppnår studiekompetanse er vi den rette plassen for deg.

Sammen med din klubb legger vi til rette for individuell utøverutvikling og en optimal treningsbelastning. I toppidrettsfaget skal du utvikle den totale treningsforståelsen med fokus på individuell teknikk, fysikk og mental trening. Du får en helhetlig oppfølging både i klasserommet og i idretten der et godt miljø, fasiliteter og kvalifiserte trenere vil gi deg de beste mulighetene for utvikling.

Vår rolle er å være et supplement for klubben du er utøver for. Derfor har vår turnkoordinator løpende dialog med klubben din for å gi deg så god oppfølging som mulig.

Akademiet tilbyr undervisning i toppidrett turn for både Teamgym, Turn Menn og Turn Kvinner. For Teamgym og Turn Kvinner starter vi opp med et nytt tilbud fra og med høsten 2024 med morgentrening i turnhallen på Karuss to dager i uka med vår trener og turnkoordinator Karianne Jokstad. I tillegg vil utøverne få oppfølging av en av våre fysiske trenere på Spicheren en dag i uka. De to resterende dagene kan elevene selv velge om de ønsker å bruke på egentrening eller studietid på skolen.

For Turn Menn har vi et samarbeid med Kristiansand Katedralskole Gimle, hvor utøverne deltar i toppidrettsfaget der, sammen med elever fra KKG i turnhallen på Gimle. De får oppfølging av både lærer og trener på KKG, som har høy kompetanse innenfor turn og basistrening.

Toppidrett med turn

Er du glad i turn? På Akademiet VGS Kristiansand finner du et unikt studiespesialiserende tilbud for deg som ønsker å satse innen turn!

Trening og fasiliteter

De tekniske turnøktene til ATT gjennomføres i lokalene til Kristiansand Turnforening. Øktene gjennomføres mandag og onsdag fra kl 08.00-09.30. Når økta er ferdig har elevene god tid til å få tatt seg en dusj og spist frokost, før studietid og undervisning starter.

De fysiske øktene gjennomføres på Spicheren treningssenter som ligger 15 min gange fra Sør Arena Stadion. På disse øktene deles elevene inn i mindre grupper på 10-15 elever, og elevene trener da på fredager med skolens fysiske trener Emil Martinovic.

Les mer om Spicheren treningsssenter 

Vi har også et eget styrkerom på Sør Arena som ligger vegg i vegg med skolens lokaler. Her kan elevene legge inn egentreningsøkter enten før eller etter skolen. 

Utviklingssamtaler og mental trening

På onsdagene får elevene mulighet til å ha utviklingssamtaler med ATT sin turnkoordinator. Samtalene skjer i Akademiet sine skolelokaler. Elevene har også mulighet til å booke time med idrettspsykologisk veileder for mental veiledning og mental trening.

Vurdering

Vi jobber med kunnskapsutvikling og bruker læreplanen i toppidrett 1, 2 og 3 som utgangspunkt for tema og type undervisning. Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanningsprogram i kombinasjon med toppidrett.

Vurdering i turn deles i tre deler:

  • Turnferdighet
  • Basisferdighet
  • Treningsplanlegging

Karakteren i turnferdighet danner utgangspunktet for standpunktkarakter i toppidrett. Høy måloppnåelse i basisferdighet og treningsplanlegging vil kunne trekke eleven opp i karakter.

Person holder i turnringer

Trenerapparat

Karianne Jokstad

Lærerportrett

Karianne Jokstad

12 års erfaring som hovedinstruktør for konkurranseturn. Karianne er utdannet ved Høgskolen i Østfold.

Emil Martinovic

Lærerportrett

Emil Martinovic

Fysisk trener

Emil Martinovic jobber som fysisk trener og går siste året på Master i Idrettsvitenskap. I dag arbeider Emil som fysisk trener for KRS Topphåndball, Vindbjart Fotballklubb, NHF Region SørVest, NTG Kongsvinger og Akademiet Kristiansand. Tidligere har han også jobbet som fysisk trener for Vipers Akademiet, Randesund Håndball, Elverum Rekrutt, Elverum Håndball Damer.

Hilde Nævestad

Lærerportrett

Hilde Nævestad

Idrettspsykologisk veileder og mentaltrener

Master i idrett og helse, profesjonsutdanning i coaching og veiledning, sertifisert NLPP coach, og kognitiv idrettspsykologisk veileder. Har 10 års erfaring som mentaltrener og coach, der hun b.l.a har jobbet med Randesund damelag, A-laget til IK Start, eliteturner i ktf-turn, elitesvømmere i KSA, amerikanske fotballspillere i Gladiators og andre utøvere fra ulike individuelle idretter.