Elev danderer tallerken på Akademiet Norsk Restaurantskole
Akademiet Norsk Restaurantskole

Praktisk info

Ta en titt i skolekatalogen vår, se karriereoversikt og få informasjon om skolepenger på Akademiet Norsk Restaurantskole.

Søk skoleplass

Praktisk informasjon

Hvordan søke skoleplass

Akademiet Norsk Restaurantskole har eget inntakskontor. Dette innebærer at elever som ønsker skoleplass på disse skolene må søke via våre nettsider.
Du kan med andre ord ikke søke via Vigo.

Kopi av karakterutskrifter lastes opp elektronisk med søknaden, sendes via våre hjemmesider eller sendes som vedlegg på e-post til: post@norskrestaurantskole.no

Søknadsfristen for vårt hovedopptak på alle skoler er 1. mars.

Søk skoleplass

Skolekatalog

Vil du ta en titt i årets skolekatalog? I katalogen finner du praktisk informasjon om skolene våre i Oslo og ulike utdanningsprogram vi tilbyr. Du får også se hvordan vi har det hos oss, og hva elevene selv tenker om skolen sin.

Karriereoversikt

1. år vg1 – Restaurant- og matfag – legger grunnlaget for alle retninger innen faget
2. år vg2 – Kokk- og servitørfag

2 år i skole + 2 år i læretid = fagbrev. Etter fullført fagbrev kan du søke Universitetet i Stavanger som har åpnet opp for å søke opptak til høyskole og universitet uten studiekompetanse (Y-vei). Flere og flere høgskoler og universiteter åpner for dette.

Det finnes svært mange jobbmuligheter innenfor kokk- og servitøryrket. Du kan jobbe i restauranter, kafeér, bedriftskantiner, cruisebåter, barer, nattklubber, selskapslokaler, store offentlige institusjoner (for eksempel på sykehus og i forsvaret), dagligvarehandelen, skoleverket og næringsmiddelindustrien. Du kan jobbe både i Norge og i utlandet da kokk- og servitørutdanningen er internasjonal.

Innenfor kokk- og servitørfaget finnes det flere muligheter for videreutdanning. Hotelledelse og reiselivsledelse er noen av aktuelle videreutdanninger innen faget. Du kan også ta vinkelner og mesterbrev kokkfaget.

Skolepenger

Skolepenger er regulert av satser satt i statsbudsjett, for høsten 2024 er skolepenger på 3 000,- per måned. Skolepenger betales ved start av hvert semester (det kan søkes om månedlig betaling). I tillegg er det en årlig innmeldingsavgift på 4 000,- som dekker administrative kostnader.

Skolepengene dekker all undervisning, Macbook Air, kniver, uniform (kokk og servitør), frokost og lunsj hver dag og mye mer.

Alt du får utdelt er ditt som du beholder når du fullfører hos oss.

Du kan søke om studielån og stipend hos Lånekassen.

Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole. Vi ser hver enkelt elev, bygger på tillit og ønsker at skolen skal være elevens andre hjem.

E-post: post@norskrestaurantskole.no

Telefon: 417 80 739

Adresse: Schweigaards gate 34E, 0191 Oslo, Norge

Kontakt Akademiet Norsk Restaurantskole