Elever på Akademiet spiller fotball
For deg som vil litt mer

Akademiet Toppidrett

Søk

Toppidrett

På Akademiet Toppidrett tilrettelegger vi for at du skal få dyrke idretten din, i tillegg til å prioritere fagene du trenger for å oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

Akademiet er skolen for deg som villitt mer. På våre skoler får du god veiledning og råd fra din personlige mentor, idrettskoordinator, faglærere og trenere – sammen legger vi best mulig til rette for at du skal oppnå dine drømmer, både på skolebenken og idrettsbanen.

Søk skoleplass

Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole. Vi ser hver enkelt elev, bygger på tillit og ønsker at skolen skal være elevens andre hjem.

Vil du også litt mer?

🎓 Oppnå generell eller spesiell studiespesialisering samtidig som du satser på idretten din.

🏆 Akademiet Toppidrett skal være best på tilrettelegging for kombinasjonen av skole og idrett.

💻 Alle elever får Macbook ved oppstart.

🧑‍🏫 Mentorordning og egen idrettskoordinator.

🎲 Avsluttende karakter i toppidrett med videre på vitnemålet.

Våre skoler

Mer informasjon om toppidrett

Toppidrett og realfag

Visste du at du hos oss kan kombinere idrettsatningen med en spesiell studiekompetanse med realfag? Dersom du ønsker deg realfag som kjemi, biologi og fysikk, kan du ta det samtidigs om du får drive med idretten du elsker. Vi tilbyr selvfølgelig også generell studiespesialisering med programfag som språk, samfunnsfag og økonomi.

Våre elever

Jeg valgte Toppidrett på Akademiet fordi jeg ønsker å kombinere skole og idrettssatsing på best mulig måte. På Akademiet får jeg tett oppfølging både på det sportslige og faglige, og ikke minst mulighet til å følge med i undervisningen når jeg er vekke på samlinger eller trening på dagtid. Det er også hovedgrunnen til at jeg vil anbefale skolen til andre; dens evne til å se både eleven og idrettsutøveren.
Christian Mork Brevik
Jeg er generelt fornøyd med skolen, lærerne, trenerne og miljøet på Akademiet. Fordi skolen er ganske liten, blir man godt kjent med alle og alle blir inkludert både faglig og sosialt. Jeg valgte Akademiet fordi jeg hadde hørt at de var gode på å tilrettelegge for både sportslige og akademiske prestasjoner. Det er veldig oversiktlig å ha kun to fag per dag og en prøve i uken.
Abdirahiin Ahmednur
Jeg valgte Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas fordi det er en veldig fin skole med god beliggenhet, midt i Ålesund sentrum. Skolen er moderne og har tipp-topp fasiliteter for oss elever. Valget ble veldig enkelt for meg; på Akademiet kan jeg satse videre på idretten min samtidig som jeg tar full fordypning i enten Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi. Hver vinter har vi også en treningsleir i Spania som gir et unikt samhold i toppidrettsgjengen. Et stort høydepunkt i løpet av skoleåret.
Sofia Aurora Felizia Schrøder-Bjørke
Jeg valgte Akademiet fordi jeg ønsket å bli god i idretten min uten at det skulle gå på bekostning av skolearbeidet. Det at skolen har et lite og sosialt skolemiljø gjør det enkelt å bli sett, og bli kjent med lærere og elever. Jeg synes det er fleksibelt og vi har mye frihet til å velge hvordan vi skal strukturere hverdagen.
Anita Haugseth
Da jeg skulle velge skole var jeg opptatt av å kunne få studiekompetanse på et vanlig treårig løp samtidig som jeg kunne ha trening som et fag. Jeg elsker å kunne bruke tiden min på å jobbe hardt i idretten, vel vitende om at det resulterer i gode karakter i toppidrett. Faget Toppidrett er avsluttende på alle tre trinn, noe som gjør at jeg ved hardt arbeid kan få tre gode toppidretts-karakterer med meg på vitnemålet når jeg skal søke høyere utdanning.
Rikhard Noguera Skjønberg
Jeg valgte Akademiet fordi jeg ønsket en skole som kunne tilby fleksibilitet og tilpasset oppfølging. Skolen har en studietidsmodell som gir meg muligheten til å få hjelp til skolearbeidet utenfor vanlig undervisningstid. Dette er viktig for meg, spesielt siden jeg er avhengig av en fleksibel hverdag grunnet idretten.
Elvina Qurraj
Jeg valgte Akademiet fordi jeg ønsket en skole som kunne tilby både høy faglig kvalitet og muligheter for å utvikle meg sportslig. Skolen har et godt rykte når det gjelder å tilrettelegge for prestasjoner innen begge områdene, og jeg visste at de hadde mange dyktige lærere og trenere.
Sander Eikeland

Spørsmål og svar

På https://www.akademiet.no/vgs/sok-skoleplass/ kan du søke skoleplass på alle våre skoler – også Toppidrett.

Ja. Akademiet er godkjent hos Statens Lånekasse for utdanning. Som elev ved Akademiet VGS har du akkurat de samme rettigheter som elever i offentlige skoler. Søknadsfristen for å søke er 15. november for høstsemesteret og 15. mars for vårsemesteret. Husk å søke om utstyrsstipend! Alle har krav på utstyrsstipend uavhengig av foreldrenes inntekt, men du må søke for å få det. Du søker elektronisk via lanekassen.no

Etter søknadsfristen 1. mars har vi rullerende inntak. Det betyr at du når som helst kan søke plass ved Akademiet Toppidrett. Klikk her for å gå til søknadsskjemaet.