Chat with us, powered by LiveChat

IKT-servicefag

Er du interessert i datasystemer, liker du å formidle denne kunnskapen og hjelpe andre med bruk av IKT? Ønsker du å bli bedriftens lokale dataguru, IKT-vaktmester eller den som med magi får alle elektroniske duppeditter til å virke? Da kan IKT-servicefag være noe for deg.

De siste tyve årene har det vært en eksplosiv utvikling innen datateknologien. Det finnes knapt en virksomhet som ikke på en eller annen måte er avhengig av digitale hjelpemidler og verktøy. Også privat har vi blitt storforbrukere av digitale tjenester. Med en stadig økende digitalisering av samfunnet vokser behovet for folk som kan installere, oppgradere og vedlikeholde disse systemene.

IKT-servicefag er en utdanning som gir kompetanse i drift av datasystemer. Du vil få opplæring i installasjon, oppgradering og vedlikehold av programvare, operativsystemer, maskinvare og nettverk. Du vil også måtte bruke teknologien til å dokumentere arbeidet ditt og til å innhente, bearbeide og formidle informasjon. Du lærer å kommunisere på både norsk og engelsk med brukere, leverandører og andre fagfolk gjennom en rekke ulike medier. Du lærer å forstå datasystemer og formidle denne kunnskapen slik at andre får en enklere hverdag.

IKT-servicefag er et såkalt «kryssløp» som er åpent for alle som har gjennomført VG1. Når du har fullført IKT-servicefag, kan du søke lærlingplass i bedrift eller skoleplass på VG3 påbygging til generell studiekompetanse. Etter to års opplæring i bedrift kan du avlegge fagprøve. Bestått fagprøve gir yrkeskompetanse med fagbrev. For deg som ikke skal bli lærling er IKT-kunnskapen nyttig lærdom du kan ta med deg inn i alle yrker og fritid.

Utdanningsprogram tilbys ved følgende skolesteder

Alle våre utdanningsprogram