Elever på Akademiet VGS Oslo
For deg som vil litt mer

Studiespesialisering med internasjonal

Studiespesialisering med internasjonal er et spesielt godt valg for deg som er opptatt av mennesker, samfunn og demokrati.

Søk

Studiespesialisering med internasjonal

Er du glad i mennesker og nysgjerrig på verden? På internasjonal linje blir du bedre kjent med deg selv og andre. Du får økt forståelse for nyheter, demokrati og samfunnet du er en del av, samtidig som du lærer om andre kulturer.

Hvorfor velge studiespesialisering med internasjonal?

Undervisningen foregår like gjerne på Stortinget, Deichman og Universitetet, som i klasserommet. Du besøker ambassader, museer og internasjonale organisasjoner. Vi har tverrfaglig samarbeid med skoler i andre europeiske land og deltar på prosjekter i regi av Erasmus+.

Undervisningen tar utgangspunkt i nyhetsbildet og vi ønsker å gi deg kunnskap og kompetanse til å forstå nasjonal og global utvikling.

Noe som er unikt med internasjonal, er jo at vi har turer! Det er noe jeg har sett veldig frem til. Vi reiser et sted hver uke. Det er skikkelig digg og bidrar til varierte dager.

Hva lærer du?

Som elev hos oss vil du utvikle de språklige, kritiske og akademiske ferdighetene dine. Du får et godt grunnlag for å delta aktivt i samfunnsdebatten. Gjesteforelesninger og karrieredager gir deg kunnskap om spennende studie- og jobbmuligheter med samfunnsfaglig eller internasjonal profil. Er du du glad i engelsk og vil forsere faget, er dette mulig helt opp på universitetsnivå. Du kan altså studere engelsk på Blindern i vg3.

Vi tilbyr programfagene politikk og menneskerettigheter, kommunikasjon og kultur 1 og 3, engelsk 1 og 2, sosiologi og sosialantropologi. Engelsk 1 er det mulig å forsere allerede i vg1. Arbeid med programfagene utvikler de språklige, kritiske og akademiske ferdighetene dine. Til sammen vil Internasjonal gi deg en grundig forberedelse til videre studier i Norge og utlandet.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.
Vi er lokalisert svært sentralt i Oslo og forsøker å utnytte det så mye vi klarer. Vi har mange spennende museum og opplevelser som vi kan reise til. Linja er veldig interessant og morsom. Hvis du er nysgjerrig på verden og hvordan ting fungerer, så passer linja godt for deg!

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende skolesteder:

E-post: oslo@akademiet.no

Telefon: 22 46 69 00

Adresse: Pilestredet 56, 0167 Oslo

Postadresse: Postboks 3630 Bislett, 0136 Oslo

Internasjonal

Passer for deg som er interessert i språk, internasjonal politikk, kulturer, samfunn og økonomi.

Mentor og studietid

Mentor hjelper deg med å jobbe selvstendig og disiplinert, og veileder deg gjennom videregående.

Macbook

Som elev på Akademiet får du en Macbook som arbeidsverktøy. Den får du beholde etter tre år hos oss.

Flere utdanningsprogram

Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk
En gjeng med kamerautstyr poserer utendørs

Medier og kommunikasjon

Oppnå generell studiekompetanse, lær mer om kommunikasjon og markedsføring – samtidig som du har det skikkelig gøy på videregående.

Les mer Søk
Tre elever i realfagsfrakker i laben på Akademiet VGS Heltberg Ullevaal.

Studiespesialisering med realfag

Felles for realfagene er at alle er viktige brikker for å løse dagens og fremtidens problemer.

Les mer Søk
To elever på juss og psykologi på Akademiet VGS Oslo går bortover gangen.

Studiespesialisering med juss og psykologi

Er du samfunnsengasjert og løsningsorientert, og ønsker mange valgmuligheter på arbeidsmarkedet?

Les mer Søk
To elever sitter i studio på Akademiet

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Liker du å utforske datamaskiner og hva de kan gjøre? Kanskje har du et ønske om å bli IT-utvikler, mediedesigner eller medieprodusent?

Les mer Søk
Elev på Akademiet jobber med skolefag

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått yrkesfag eller tatt fagbrev og ønsker å studere på høyskole eller universitet?

Les mer Søk

Fornøyde elever

På grunn av mentorordningen og veiledningstid, har man mulighet til å tilrettelegge timeplanen for hver enkelt person. Jeg har forsert engelsk, altså at jeg hadde førsteklasse-engelsk i fjor. Her er de gode til å justere timeplanen, slik at jeg også får være med på alt annet.
Chrissy er elev på internasjonal på akademiet vgs oslo
En ting som er unikt med skolen er at lærerne har fokus på hva elevene vil og hva som fungerer best for elevene – for at vi skal lære mest mulig.
Ruth er elev på internasjonal på Akademiet VGS Oslo
Det beste med Akademiet er lærerne. De blir nesten som en elev selv, fordi vi er så mye sammen med dem. De er lette å snakke med! Jeg synes også det gikk veldig fort å bli kjent med folk, selv om jeg ikke kjente noen fra før. Det er alltid noen som matcher din personlighet, og alle er veldig åpne for å bli kjent. I tillegg synes jeg friheten på skolen vår er utrolig bra.
Magnus Holmen
På Akademiet er vi opptatte av å finne den ekte interessen for læring og ikke bare pugge for å oppnå en høy karakter. Man kan tilpasse sin egen skolehverdag og dette gir muligheter for å jobbe mer med det man synes er vanskelig, eller det man synes er interessant. Jeg har aldri opplevd noe liknende på en annen skole. Det er et veldig godt forhold mellom lærerne og elever, og det jobbes hele tiden med samhold og trivsel på tvers av grupper og trinn.
Emma Frogner
Jeg synes vi har veldig gode lærere, mye frihet og et skikkelig bra klassemiljø på Akademiet. Lærerne tar seg tid til å hjelpe, og man får mer motivasjon til å holde på med skole dersom lærerne også viser interesse i faget. Det smitter over på elevene! Det er også veldig fint å kunne disponere tiden selv og fokusere på det vi selv ønsker.
Amalie Thorsen Løwe
På Akademiet er det god kontakt mellom alle lærere og elever, vi har frihet til å jobbe med det vi vil, når vi vil. Det å starte på Akademiet var veldig fint fordi jeg opplevde litt forandring etter ti år på grunnskole. Her har vi kortere seminarer, færre undervisningstimer og heller studietimer der vi selv disponerer tiden vår. Vi har engasjerte lærere som er interessert i å lære bort og å skape en god relasjon med elevene!
Madeleine Breda-Ruud