Elever på Akademiet VGS Heltberg Bislett
For deg som vil litt mer

Fellesfag

Her finner du oversikt over fellesfagene Akademiet Privatistskole tilbyr både i klasserom, live og nettstudier.

Se våre fag

Hva er fellesfag?

Fellesfag er de obligatoriske fagene alle elever på videregående skole må ta – uavhengig av hvilken studieretning eller program du velger. Fellesfagene gir deg en bred og allsidig utdanning. De inkluderer grunnleggende ferdigheter og kunnskaper som er like viktige uansett hvilket yrke eller videre utdanning du vil drive med senere.

Fellesfag

  • Norsk
  • Engelsk
  • Matematikk
  • Naturfag
  • Samfunnskunnskap
  • Kroppsøving

Spørsmål og svar

Har du gått yrkesfag og trenger generell studiekompetanse for å kunne studere videre? Hvis du har fullført og bestått tre år med yrkesfag på videregående skole, eller to år og har bestått fagprøve, trenger du kun fire fag for å få generell studiekompetanse. Med privatistpakken Påbygg med fagbrev fra Akademiet, har vi satt sammen fagene du trenger for å oppnå generell studiekompetanse, slik at du kan studere videre på universitet eller høyskole.

Fellesfagene er bestemte fag som alle på videregående skole må gjennomføre uavhengig av hvilket studieprogram eller linje man velger. De skal alle elever gjennomføre – både om du går studieforberedende og yrkesfaglig linjer. Kravet til fellesfag er mer omfattende på studieforberedende utdanningsprogram enn på yrkesfaglige utdanningsprogram.

Programfag er spesifikke fag som tilhører et utdanningsprogram: Enten realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi.

Se oversikt over alle våre fag, forkurs og pakker med priser.

 

Se fag og priser

Akademiet tilbyr gratis og uforpliktende rådgivning til deg som vurderer å ta fag som privatist.

 

Kontakt oss nå!

Fellesfag

For deg som vil litt mer

Hos oss kan du kombinere klasserom og nettstudier slik det passer deg best. Foretrekker du å studere på dagtid, kveldstid eller med nettstudier? Ta kontakt for å booke en gratis rådgivningstime!

Visste du at vi har karaktergaranti? Bedre karakter eller kurset på nytt!

Se våre fag

Kontakt Akademiet Privatistskole og Nettstudier