Elever spiller basketball

Basketball

Ved Akademiet toppbasketball tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Søk

Akademiet toppbasketball (ATB)

Ved ATB tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål. Om du har lyst til å bli en dyktig basketballspiller samtidig som du oppnår studiekompetanse er vi den rette plassen for deg.

Sammen med Jakob Kodjo Kweenu Gundersen Baiden legger vi til rette for individuell spillerutvikling og en optimal treningsbelastning. I toppidrettsfaget skal du utvikle den totale treningsforståelsen med fokus på individuell teknikk, fysikk og mental trening. Du får en helhetlig oppfølging både i klasserommet og i idretten der et godt miljø, fasiliteter og kvalifiserte trenere vil gi deg de beste mulighetene for utvikling.

Vår rolle er å være et supplement for klubben du spiller for. Vår idrettskoordinator har derfor løpende dialog med klubb og eventuelle landslagstrenere for å ivareta spilleroppfølging både i klubb og på landslag. Det finnes flere basketballklubber i Kristiansand, og ATB vil hjelpe tilflyttende elever med å finne riktig klubb ved behov.

Toppidrett med basketball

Er du glad i basketball? På Akademiet VGS Kristiansand finner du et unikt studiespesialiserende tilbud for deg som ønsker å satse innen basketball!!

Trening og fasiliteter

De fysiske øktene gjennomføres på Spicheren treningsssenter som ligger 15 min gange fra Sør Arena Stadion. Disse øktene gjennomføres på mandager med fysisk trener Emil Martinovic.

Les mer om Spicheren Treningssenter

De tekniske basketballøktene til ATB gjennomføres på Idda Arena, som er hjemmebanen til Kristiansand Pirates, byens elitelag, og på Spicheren treningssenter på onsdager, torsdager, og fredager. Når økta er ferdig har elevene god tid til komme seg til skolen, få tatt seg en dusj og spist frokost, før studietid og undervisning starter.

Vi har også et eget styrkerom på Sør Arena som ligger vegg i vegg med skolens lokaler. Her kan elevene legge inn egentreningsøkter enten før eller etter skolen. Skolen disponerer rommet sammen med A-laget til IK Start, og det er derfor avsatt faste tidspunkter som elevene på Akademiet kan trene.

Basketball

Ved Akademiet toppbasketball tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Utviklingssamtaler og mental trening

Utviklingssamtaler gjennomføres kontinuerlig av Jakob Kodjo Kweenu Gundersen Baiden. For de som har behov vil det være mulig å booke tid med skolens idrettspsykologiske veileder og mentaltrener.

Vurdering

Vi jobber med kunnskapsutvikling og bruker læreplanen i toppidrett 1, 2 og 3 som utgangspunkt for tema og type undervisning. Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanningsprogram i kombinasjon med toppidrett.

Vurdering i basketball deles i tre deler:

  • Basketballferdighet
  • Basisferdighet
  • Treningsplanlegging

Karakteren i basketballferdighet danner utgangspunktet for standpunktkarakter i toppidrett. Høy måloppnåelse i basisferdighet og treningsplanlegging vil kunne trekke eleven opp i karakter.

Elev spinner basketballen på fingeren
Treningsrommet på Akademiet VGS Kristiansand

Trenerapparat

Jakob Kodjo Kweenu Gundersen Baiden

Lærerportrett

Jakob Kodjo-Kweenu Gundersen Baiden

Basketballkoordinator og trener

Jakob jobber som basketballkoordinator og trener på Akademiet VGS Kristiansand. Han har lang erfaring både som spiller og trener innen basketball i Italia og Norge. Kåret til Norges beste basketspiller i Studentlekene i Trondheim 2019, All-Star i Norsk Eliteserie i Basketsesongen 18/19 og Nidaros Jets’ toppscorer gjennom tidende.

Simon Aune

Lærerportrett

Simon Anders Salen Aune

Fysisk trener

Simon Aune kommer fra Harstad og jobber som fysisk trener på Akademiet. Han er også spillende fysisk trener for IK Våg. Han har en master i idrettsvitenskap i tillegg til praktisk-pedagogisk utdanning.

Hilde Nævestad

Lærerportrett

Hilde Nævestad

Idrettspsykologisk veileder og mentaltrener

Master i idrett og helse, profesjonsutdanning i coaching og veiledning, sertifisert NLPP coach, og kognitiv idrettspsykologisk veileder. Har 10 års erfaring som mentaltrener og coach, der hun b.l.a har jobbet med Randesund damelag, A-laget til IK Start, eliteturner i ktf-turn, elitesvømmere i KSA, amerikanske fotballspillere i Gladiators og andre utøvere fra ulike individuelle idretter.