Trener og elev på Akademiet VGS Kristiansand

Fysisk trening

Den fysiske treningen som utføres på Akademiet VGS Kristiansand baserer seg på et holistisk syn av utøveren.

Treningsfilosofi

Den fysiske treningen som utføres hos oss baserer seg på et holistisk syn av utøveren. Vår fysiske trener, Emil Martinovic, har en veldig «utøver først» stil, hvor han setter utøveren og dens behov og ønsker i sentrum. 

Tanken bak den fysiske treningen er at vi først og fremst skal bygge et solid fundament med grunnstyrke som vil få utøverne til å tåle høyere belastning, bli mindre skadeutsatte og restituere fortere. Videre når denne grunnmuren er på plass går vi etter å forbedre oss i ferdigheter som vil få utøverne til å ikke bare holde seg skadefrie, men også prestere bedre i form av å kunne hoppe høyere, løpe raskere og ha en generell mer atletisk kropp knyttet til idrettens egenart. 

Hovedmålet med den fysiske treningen er ikke nødvendigvis at elevene skal øke 20kg i knebøy og 10cm i spenst. Men at de skal utvikle seg som både mennesker og utøvere i form av at de skjønner mer av hvorfor de gjør det de gjør, får eierskap til egen trening, blir selvstendige, bygger selvtillit og tro på seg selv. At de blir sterkere, mindre skadeutsatte og presterer bedre i sin idrett er bare en bi-effekt av det vi gjør sammen på og utenfor styrkerommet.

Fysisk trener på Akademiet

Akademiet Toppidrett

På Akademiet Toppidrett tilrettelegger vi for at du skal få dyrke idretten din, i tillegg til å prioritere fagene du trenger for å oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

Tilbake til skole