Golf

Golf

Ved Akademiet toppgolf tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Søk

Akademiet toppgolf (ATG)

Ved ATG tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål. Om du har lyst til å bli en dyktig golfspiller samtidig som du oppnår studiekompetanse er vi den rette plassen for deg.

Sammen med Bjaavann golfklubb (BjGK) legger vi til rette for individuell spillerutvikling og en optimal treningsbelastning. I toppidrettsfaget skal du utvikle den totale treningsforståelsen med fokus på individuell teknikk, fysikk og mental trening. Du får en helhetlig oppfølging både i klasserommet og i idretten der et godt miljø, fasiliteter og kvalifiserte trenere vil gi deg de beste mulighetene for utvikling. Vår rolle er å være et supplement for klubben du spiller for. Vår idrettskoordinator har derfor løpende dialog med klubb og eventuelle landslagstrenere for å ivareta spilleroppfølging både i klubb og på landslag.

Toppidrett med golf

Er du glad i golf? På Akademiet VGS Kristiansand finner du et unikt studiespesialiserende tilbud for deg som ønsker å satse innen golf!

Trening og fasiliteter

Den golfspesifikke treningen gjennomføres primært på anlegget til BjGK i Ålefjær. Her finner du gode treningsfasiliteter sammen med en av Norges beste mesterskapsbaner.

Det vil være tett oppfølging av klubbens dyktige og anerkjente trener, Nicolai Langeland. Han har stort fokus på individuell oppfølging sammen med flere ukentlige fellestreninger. Vinterstid blir det mye innendørs trening i golfsimulator, samt mulighet for treningsleir i utlandet. I tillegg har elevene morgenøkter på golfsimulatorer som ligger 3 minutters gange fra skolen. Morgenøktene koordineres av Nicolai Langeland på tirsdager og torsdager.

ATG har én fysisk økt som gjennomføres på Spicheren treningssenter som ligger 15 min gange fra Sør Arena Stadion. På disse øktene deles elevene inn i mindre grupper på 10-15 elever, og elevene trener da på fredager med skolens fysiske trener Emil Martinovic.

Les mer om Spicheren treningsssenter 

Vi har også et eget styrkerom på Sør Arena som ligger vegg i vegg med skolens lokaler. Her kan elevene legge inn egentreningsøkter enten før eller etter skolen. 

Utviklingssamtaler og mental trening

Utviklingssamtaler gjennomføres kontinuerlig av Nicolai Langeland. For de som har behov vil det være mulig å booke tid med skolens idrettspsykologiske veileder og mentaltrener.

Vurdering

Vi jobber med kunnskapsutvikling og bruker læreplanen i toppidrett 1, 2 og 3 som utgangspunkt for tema og type undervisning. Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanningsprogram i kombinasjon med toppidrett.

Vurdering i golf deles i tre deler:

  • Golfferdighet
  • Basisferdighet
  • Treningsplanlegging

Karakteren i golfferdighet danner utgangspunktet for standpunktkarakter i toppidrett. Høy måloppnåelse i basisferdighet og treningsplanlegging vil kunne trekke eleven opp i karakter.

Golf i Kristiansand
Elever trener på styrkerommet på Akademiet VGS Kristiansand

Trenerapparat

Nicolai Langeland

Lærerportrett

Nicolai Langeland

Nicolai har jobbet som golftrener i 16 år og er utdannet ifra PGA Norway. Nicolai sine undervisningsmetoder har vist seg å være vellykkede med spillere på alle nivåer. Toppspillere som Henrik Bjørnstad, Markus Braadlie, Carl Didrik Fosaas og Julie Boysen Hillestad har jobbet med Nicolai for å forbedre spillet sitt. Nicolai jobber også tett sammen med flere av Norges beste juniorspillere.

Emil Martinovic

Lærerportrett

Emil Martinovic

Fysisk trener

Emil Martinovic jobber som fysisk trener og går siste året på Master i Idrettsvitenskap. I dag arbeider Emil som fysisk trener for KRS Topphåndball, Vindbjart Fotballklubb, NHF Region SørVest, NTG Kongsvinger og Akademiet Kristiansand. Tidligere har han også jobbet som fysisk trener for Vipers Akademiet, Randesund Håndball, Elverum Rekrutt, Elverum Håndball Damer.

Hilde Nævestad

Lærerportrett

Hilde Nævestad

Idrettspsykologisk veileder og mentaltrener

Master i idrett og helse, profesjonsutdanning i coaching og veiledning, sertifisert NLPP coach, og kognitiv idrettspsykologisk veileder. Har 10 års erfaring som mentaltrener og coach, der hun b.l.a har jobbet med Randesund damelag, A-laget til IK Start, eliteturner i ktf-turn, elitesvømmere i KSA, amerikanske fotballspillere i Gladiators og andre utøvere fra ulike individuelle idretter.