Elever spiller håndball

Håndball

Ved Akademiet topphåndball tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Søk

Akademiet topphåndball (ATH)

ATH gir deg mulighet til å trene i et miljø som tar dine ambisjoner på alvor, samtidig som at vi legger til rette for at du skal nå dine akademisk mål.

Hovedfokus på ATH er individuell spillerutvikling i samarbeid med klubb og forbund. På treningene legges det mest vekt på å utvikle den totale treningsforståelsen med individuell teknikk, fysikk og mental trening som det viktigste. En helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter, gir de beste muligheter for å utvikle seg som håndballspiller.

Vår rolle er å være et supplement for klubben du spiller for. Vår håndballkoordinator har derfor løpende dialog med klubbtrenere, landslagstrenere og Norges Håndballforbund for å ivareta spilleroppfølging både i klubb og på landslag.

ATH

ATH er plassen for deg som ønsker å satse 100 % på håndball, og som synes håndball er noe av det gøyeste du vet.

Trening og fasiliteter

De tekniske håndballøktene til ATH gjennomføres i Odderneshallen som ligger 5 min gange fra skolelokalene på Sør Arena Stadion. Øktene gjennomføres onsdag og fredag. Når økta er ferdig har elevene god tid til komme seg til skolen, få tatt seg en dusj og spist frokost, før studietid og undervisning starter.

De fysiske øktene gjennomføres på Spicheren treningssenter som ligger 15 min gange fra Sør Arena Stadion. På disse øktene deles elevene inn i mindre grupper på 10-15 elever, og elevene trener da på fredager med skolens fysiske trener Emil Martinovic.

Les mer om Spicheren treningsssenter 

Vi har også et eget styrkerom på Sør Arena som ligger vegg i vegg med skolens lokaler. Her kan elevene legge inn egentreningsøkter enten før eller etter skolen. Skolen disponerer rommet sammen med A-laget til IK Start, og det er derfor avsatt faste tidspunkter som elevene på Akademiet kan trene.

Håndball

Ved Akademiet topphåndball tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Utviklingssamtaler og mental trening

På tirsdagene får elevene mulighet til å ha utviklingssamtaler med ATH sin håndballkoordinator. Samtalene skjer i Akademiet sine skolelokaler. Elevene har også mulighet til å booke time med idrettspsykologisk veileder for mental veiledning og mental trening.

Vurdering

Vi jobber med kunnskapsutvikling og bruker læreplanen i toppidrett 1, 2 og 3 som utgangspunkt for tema og type undervisning. Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanningsprogram i kombinasjon med toppidrett.

Vurdering i håndball deles i 3 deler:

  • Håndballferdighet
  • Basisferdighet
  • Treningsplanlegging

Karakteren i håndballferdighet danner utgangspunktet for standpunktkarakter i toppidrett. Høy måloppnåelse i basisferdighet og treningsplanlegging vil kunne trekke eleven opp i karakter.

Elev trener håndball på Akademiet Toppidrett
Håndballtreneren på Akademiet VGS Kristiansand

Trenerapparat

Robin Rosander Haugsgjerd

Lærerportrett

Robin Rosander Haugsgjerd

Håndballkoordinator og trener

Er utdannet trener 4 i håndball. Har 13 års erfaring som håndballtrener, 10 års erfaring som håndballtrener på senior nivå, og 5 års erfaring på elite nivå. Har jobbet 5 år som spillerutvikler i NHF SørVest. På nåværende tidspunkt er han trener for eliteserielaget Krs topphåndball, og trener for Lund J06.

Simon Aune

Lærerportrett

Simon Anders Salen Aune

Fysisk trener

Simon Aune kommer fra Harstad og jobber som fysisk trener på Akademiet. Han er også spillende fysisk trener for IK Våg. Han har en master i idrettsvitenskap i tillegg til praktisk-pedagogisk utdanning.

Hilde Nævestad

Lærerportrett

Hilde Nævestad

Idrettspsykologisk veileder og mentaltrener

Master i idrett og helse, profesjonsutdanning i coaching og veiledning, sertifisert NLPP coach, og kognitiv idrettspsykologisk veileder. Har 10 års erfaring som mentaltrener og coach, der hun b.l.a har jobbet med Randesund damelag, A-laget til IK Start, eliteturner i ktf-turn, elitesvømmere i KSA, amerikanske fotballspillere i Gladiators og andre utøvere fra ulike individuelle idretter.