elever spiller ishockey

Ishockey

Ved Akademiet toppishockey tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Søk

Akademiet toppishockey (ATI)

Ved ATI tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål. Om du har lyst til å bli en dyktig hockeyspiller samtidig som du oppnår studiekompetanse er vi den rette plassen for deg.

Sammen med Kristiansand Ishockeyklubb (KIK) legger vi til rette for individuell spillerutvikling og en optimal treningsbelastning. I toppidrettsfaget skal du utvikle den totale treningsforståelsen med fokus på individuell teknikk, fysikk og mental trening. Du får en helhetlig oppfølging både i klasserommet og i idretten der et godt miljø, fasiliteter og kvalifiserte trenere vil gi deg de beste mulighetene for utvikling.

Toppidrett med ishockey

Er du glad i ishockey? På Akademiet VGS Kristiansand finner du et unikt studiespesialiserende tilbud for deg som ønsker å satse innen ishockey!

Trening og fasiliteter

Selve hockeytreningen foregår på Idda arena i Kristiansand. Det blir tre treningsøkter av 90 minutter på isen hver uke, med mulighet for mer tid på isen på kveldstid. Disse øktene ledes av Jonathan McKay som er daglig leder i KIK. Hovedfokuset er å utvikle individuelle ferdigheter og skape forståelse for hvordan de ferdighetene kan brukes i kampsituasjoner.

Vi tilbyr også to økter i uka med taktikk i KIKs splitter nye klubbhus. Dette inkluderer å analysere videoopptak av egen trening via Spiideo, som KIK har lisens på. Elevene får dermed mulighet til å se sine egne kamper og treningsøkter på egenhånd, i tillegg til at det jevnlig blir brukt i utviklingssamtaler med trenerne. Klasseromsundervisningen inkluderer også hockeyteknikk, og hvordan man planlegger en treningsøkt på isen. Det forventes at elevene lærer hvordan man planlegger sine egne treningsøkter. Ferdighetene man utvikler innen problemløsning og kritisk tenkning vil ha verdi for elevene både i og utenfor sporten.

Elevene får også tilgang til KIKs klubbhus utenom skoletiden. Det inkluderer treningsrom hvor de kan spisse sine ferdigheter, arbeidsrom hvor det kan jobbes med lekser, og «hockey cave» hvor de kan henge med venner. Det sosiale aspektet er viktig i lagsport, og både Akademiet og KIK skal jobbe hardt for å sørge for at alle elevene finner sin plass her i Kristiansand.

KIK har i tillegg et samarbeid med et universitet i Canada. Alle i ATI gis mulighet til å reise til Canada, besøke universitetet, trene med universitetslaget og bruke idrettsfasilitetene der.

ATI har én fysisk økt som gjennomføres på Spicheren treningssenter som ligger 15 min gange fra Sør Arena Stadion. På disse øktene deles elevene inn i mindre grupper på 10-15 elever, og elevene trener da på fredager med skolens fysiske trener Emil Martinovic.

Les mer om Spicheren treningsssenter 

Vi har også et eget styrkerom på Sør Arena som ligger vegg i vegg med skolens lokaler. Her kan elevene legge inn egentreningsøkter enten før eller etter skolen. 

Ishockey

Ved Akademiet toppishockey tar vi dine mål og ambisjoner på alvor samtidig som du får gå på skole og nå dine akademiske mål.

Utviklingssamtaler og mental trening

Utviklingssamtaler gjennomføres kontinuerlig av Jonathan McKay. For de som har behov vil det være mulig å booke tid med skolens idrettspsykologiske veileder og mentaltrener.

Vurdering

Vi jobber med kunnskapsutvikling og bruker læreplanen i toppidrett 1, 2 og 3 som utgangspunkt for tema og type undervisning. Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanningsprogram i kombinasjon med toppidrett.

Vurdering i ishockey deles i tre deler:

  • Ishockeyferdighet
  • Basisferdighet
  • Treningsplanlegging

Karakteren i hockeyferdighet danner utgangspunktet for standpunktkarakter i toppidrett. Høy måloppnåelse i basisferdighet og treningsplanlegging vil kunne trekke eleven opp i karakter.

Gjengen på Akademiet Kristiansand som spiller ishockey

Trenerapparat

Mads Pedersen

Lærerportrett

Mads Pedersen

Mads er født i Kristiansand og oppvokst i Idda Ishall fra den åpnet i 2011. Han er utrolig dedikert til idretten, og en som alltid har godt humør. Tidligere har han spilt for Kristiansand Ishockeyklubb (KIK) til U15. Som 15 åring spilte han for Tønsberg U20 og som 16 åring begynte han på NTG Lillehammer der han spilte på U18 Elite og U20 Elite i 3 år. Nå er han endelig tilbake i Kristiansand for å bidra med satsingen til herrelaget til KIK.

Simon Aune

Lærerportrett

Simon Anders Salen Aune

Fysisk trener

Simon Aune kommer fra Harstad og jobber som fysisk trener på Akademiet. Han er også spillende fysisk trener for IK Våg. Han har en master i idrettsvitenskap i tillegg til praktisk-pedagogisk utdanning.

Hilde Nævestad

Lærerportrett

Hilde Nævestad

Idrettspsykologisk veileder og mentaltrener

Master i idrett og helse, profesjonsutdanning i coaching og veiledning, sertifisert NLPP coach, og kognitiv idrettspsykologisk veileder. Har 10 års erfaring som mentaltrener og coach, der hun b.l.a har jobbet med Randesund damelag, A-laget til IK Start, eliteturner i ktf-turn, elitesvømmere i KSA, amerikanske fotballspillere i Gladiators og andre utøvere fra ulike individuelle idretter.