Jente på kanotur i Canada.

Om Canada

Dra på utveksling til British Columbia i Canada!

Meld interesse

Reis på utveksling til Canada

Canada er verdens nest største land, med god plass til sin fantastiske natur!

Akademiets partnerskoler ligger i British Columbia. Du kan velge mellom tre skoledistrikter som tilbyr hvert sitt unike program og skoler. Alle tre alternativer har et velutviklet utvekslingsprogram for internasjonale elever fra hele verden. Som internasjonal elev vil du gå på en canadisk skole med overvekt av canadiske elever, men likevel være sammen med andre utvekslingselever.

Utveksling til Canada gir deg en enorm mulighet til å bygge et solid interkulturelt nettverk med venner fra hele verden!

Skoledistriktene i Canada

Søker du deg til Canada kommer du til British Columbia. Her kan du velge mellom skoleprogrammene Sea to Sky, Rocky Mountains eller Cowichan Valley. Ta gjerne kontakt om du vil ha mer informasjon om stedene, eller trenger hjelp til å finne ut av valget!

Squamish i canada

Sea to Sky

Sea to Sky har fått navnet sitt fra det spektakulære området det ligger i. Du finner alt fra høye fjell til brusende elver og strålende hvite isbreer. Stedet er preget av et behagelig klima, flott natur og et bredt tilbud av kulturelle attraksjoner. Vancouver er under en time unna, som med sine 600 000 innbyggere tilbyr et rikt utvalg av kultur og byliv. Ta gjerne en titt inne på deres nettsider for mer informasjon om skoledistriktet.

Våre skoler i Sea to Sky:

Vancouver Island

Cowichan Valley

Cowichan Valley ligger på Vancouver Island som er regnet som den største stillehavsøyen øst for New Zealand. Regionen er den varmeste i Canada, med kun gjennomsnittlige fem dager med snø i områdene rundt havet. Men det er ingen grunn til bekymring. Det er masse snø i skiområdene. Du finner imponerende fjell, vakre skoger, store sandstrender og vakre fjorder rundt Vancouver Island. Ta gjerne en titt inne på deres nettsider for mer informasjon om
skoledistriktet.

Våre skoler i Cowichan Valley:

Rocky Mountains

Rocky Mountains program inneholder faktisk tre ulike skoledistrikt som alle ligger i områdene rundt vakre Rocky Mountains. Regionen inneholder noen av de flotteste utendørsaktiviteter og inneholder blant annet fire nasjonalparker og grenser til den internasjonalt anerkjente Banff National Park. De er også kjent for sine fem skisteder, hvorav tre av de er rangert blant de ti beste i Nord-Amerika.

Våre skoler i Rocky Mountains:

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

E-post: utveksling@akademiet.no

Telefon: 982 33 110

Adresse: Pilestredet 56, 0167 Oslo

Våre destinasjoner

Sport og friluft

Skolene fokuserer først og fremst på elevene og kvalitet i undervisningen, men det er også et veldig stort tilbud av friluftsaktiviteter som du kan være på. Sport og friluft er en naturlig del av skoledagen og livet i en canadisk vertsfamilie. Utover de tilbudene du får gjennom skolen har de internasjonale elevene også egne tilbud om turer og opplevelser. Dette kan for eksempel være handleturer til Vancouver, skitur i Olympiaparken i Whistler, hvalsafari og mye mer.

Når du reiser med oss til Canada, blir du møtt på flyplassen og kjørt til vertsfamilien din. Skolen har et introduksjonsprogram for de internasjonale elevene et par dager før undervisningen begynner, slik at du raskt kan bli litt kjent. Som elev fra Norge får du din egen veileder som følger deg og sørger for at du blir ivaretatt gjennom hele skoleåret.

I Canada møter du den trygge og forutsigbare kvaliteten Akademiet står for. Av oss får du hjelp og veiledning under hele søknadsprosessen, også til søknad om visum og stipend fra Lånekassen.

Aktuelt

Kontakt Akademiet Utveksling