Akademiet VGS Kristiansand

Akademiet Kristiansand holder til i Elvegata 2A og Sør Arena. Her har vi skapt en liten, dynamisk institusjon med et godt sosialt og faglig miljø, og høy trivsel blant elevene. Vi mener at tverrfaglig samarbeid og fokus er nøkkelen til elevenes trivsel og læring.
Les mer     -     Kontakt

Nytt samarbeid for jentefotball i Agder. 

Akademiet, toppidrettsgymnaset i Agder har innledet samarbeid med Amazon Grimstad Fotballklubb. Sammen ønsker vi å gi jenter som vil satse på fotball og samtidig få en solid videregående utdanning et helhetlig tilbud. Fra før samarbeider Akademiet med Norges fotballforbund og IK Start på sitt fotballtilbud.


I praksis vil dette tilbudet gi jenter en treningshverdag der Amazon sin toppfotballkultur og skoleringsløpet til NFF vil være førende for tilbudet. Atle Roar Håland, landslagstrener J16, og andre trenerkrefter fra Amazon og NFF vil sørge for at dette blir et sterkt fotballfaglig tilbud.


Akademiet tilbyr studiespesialisering med toppidrett. Elever kan få velge mellom språk – samfunnsfaglig retning eller realfag. Etter endt treårig skolegang kan elevene søke videre på alle høyere studier.


For mer informasjon om tilbudet ta kontakt med Johan Holte.
Mobil: 926 21 986  | E-post: johan.holte@akademiet.no

Hva sier elevene?

Tobias Chistensen

Elev på Toppidrett

Jeg valgte akademiet fordi skolen legger til rette for at jeg kan spille fotball på høyt nivå og fullføre skolen i tillegg. Uten et slikt tilbud hadde ikke jeg kunne kombinert begge deler. Det er heller ikke en veldig stor skole, som gjør at de har enda bedre tid og fokus på hver enkelt elev, som igjen fører til gode karakterer og resultater. 

Fredrik Beckstrøm

Elev på Medier og kommunikasjon

Jeg valgte Akademiet fordi jeg hadde hørt mye godt om dem. Jeg visste at det var en liten skole med få elever, og dyktige lærere som kan gi elevene god oppfølging. Jeg er veldig glad i å ta bilder og hadde hørt at det var godt utvalg av fotoutstyr som kunne gi meg mange gode muligheter. I tillegg får man jo studiekompetanse, noe som kommer godt med uansett hva man skal bli. 

Silje Eline Olsen

Elev på Toppidrett

Jeg valgte akademiet fordi jeg ville utvikle meg innenfor håndballen. Gode trenere og færre elever gjør det lettere for utvikling individuelt, og oppfølgingen er tettere enn andre steder. Skolen legger til rette for at jeg kan ha mye trening uten at det ødelegger, og i tillegg har jeg muligheten til å få spesiell studiekompetanse. Jeg vil anbefale skolen til de som ønsker tett oppfølging, godt miljø, gode lærere og stor utvikling innen egen idrett! 

"FLERE BURDE VELGE MEDIER OG KOMMUNIKASJON"  

 

Noen tror kanskje at om man begynner på Medier og kommunikasjon så må man jobbe med noe innen Medier og kommunikasjon videre i livet også. Dette er ikke tilfelle... Etter tre år på dette utdannings- programmet får jeg studiekompetanse og kan søke meg videre til de fleste studier ved høyskole og universitet.


Jeg selv går på Medier og kommunikasjon, og vet ikke om dette er noe jeg vil jobbe med når jeg går ut av skolen. Da jeg valgte å begynne på dette utdanningsprogrammet var det fordi jeg ønsket noe mer enn de samme fagene jeg hadde hatt i 10 år. Hvorfor velg tre nye år med det samme gamle når det finnes spennende alternativ? Jeg ville lære noe nytt og ha noen nye interessante fag. I tillegg er jeg glad i å ”være på pc’en” og være kreativ. Så da passet Medier og kommunikasjon perfekt for meg. Vi får kjennskap til nye medier, digitale medier, som nå og i fremtiden er og blir nye yrker.

 

Uansett hvilket yrke man velger videre i livet vil man mest sannsynlig få bruk for mye av det man lærer på MK. For eksempel blir man bedre til å jobbe effektivt og forholde deg til tidsfrister. På Akademiet har vi også mye gruppearbeid og blir gode til å samarbeide med hverandre. Dette er veldig gode egenskaper å ha videre inn i arbeidslivet og i hverdagen generelt.

 

I MK fagene kan du være kreativ, og ofte kan du lage og forme et produkt slik du har lyst. Du slipper å tenke på at alt skal ha en fasit og være på en bestemt måte. Dette er noe jeg setter veldig stor pris på.

 

Skal du søke videregående skole? Ønsker du å lære noe nytt, være kreativ og kanskje oppdage fremtidige yrker samtidig som du får studiekompetanse, så anbefaler jeg Medier og kommunikasjon på det sterkeste.

 

- Remi Bjørnestad
Elev på Medier og kommunikasjon

 

Våre utdanningsprogrammer

Medier og kommunikasjon

Medier og kommunikasjon er fra høsten 2016 et studieforberedende utdanningsprogram. Programmet passer for deg som ønsker studiekompetanse med fordypning i mediefag.

Les mer om Medier og kommunikasjon

Studiespesialisering med toppidrett

Studiespesialisering med toppidrett gir deg mulighet til å satse på egen idrett kombinert med utdanning som gir generell studiekompetanse.

Les mer om Studiespesialisering med toppidrett