Chat with us, powered by LiveChat

Medier og kommunikasjon med E-sport

Dataspill og skole? Det kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men i Norge er det nå over 1500 utøvere som konkurrerer på et så konkurransemessig høyt nivå at det absolutt vil være å regne som idrett.

Elev på Toppirdett med E-sport, hånd på tastatur. Foto.

Medier og kommunikasjon med E-sport

Dataspill og skole? Det kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men i Norge er det nå over 1500 utøvere som konkurrerer på et så konkurransemessig høyt nivå at det absolutt vil være å regne som idrett. Dette kalles E-sport. Vi har i dag to ligaer; Telialigaen og Altibox-ligaen der man kan konkurrere i  Playerunknown'  Battlegrounds, Hearthstone, League of Legends, Counter-Strike: OG, Rocket League og FIFA.

Interessen for E-sport er økende i hele Europa og i løpet av 2019 regnet enn med at det globalt ville være rundt 390 millioner mennesker som fulgte med på ulike turneringer og konkurranser.

E-sport står allerede på timeplanen ved flere videregående skoler i landet. Akademiet tilbyr nå E-sport for elever på Medier og kommunikasjon i Oslo og Sandnes.

Erfaring med E-sport

Akademiet har lang erfaring i å arrangere LAN og legge til rette for lokale konkurranser. Vi tar dette et skritt videre! Samarbeid med andre Akademiet-/Heltbergskoler, ulike ekskursjoner og deltagelse på lokale og nasjonale konkurranser vil være en naturlig del av undervisningsopplegget. På Akademiet Ålesund og Akademiet Molde har vi med stor suksess de siste årene tilbudt E-sport til våre elever.

Fra høsten 2019 tilbyr vi også E-sport som en del av Medier og kommunikasjon på Akademiet Oslo og Akademiet Sandnes, og på Akademiet Kristiansand som en del av Studiespesialisering med Toppidrett.

Du kan fortsatt søke E-sport

Du kan fortsatt søke skoleplass på Medier og kommunikasjon med E-sport ved Akademiet Videregående Skole i Sandnes, med skolestart høsten 2019. Etter stor pågang og svært positive tilbakemeldinger fra elever som ønsker E-sport, har vi utvidet tilbudet slik at vi ennå kan tilby noen plasser til elever som ønsker Medier og kommunikasjon med E-sport.

Det lønner seg å være raskt ute om du ønsker skoleplass– vi har et begrenset antall plasser tilgjengelig.

Søk skoleplass

 

Vi har løpende opptak, det er fortsatt mulig å søke.

  Søk skoleplass  
Engasjerte elever som spiller på E-sport. Foto.