Chat with us, powered by LiveChat

Om våre idretter

Vi ønsker å gi jenter og gutter en arena for å mestre og utvikle seg i sin idrett kombinert med videregående utdanning. Vårt toppidrettsgymnas er det eneste i Agder og sammen med våre samarbeidspartnere gir vi deg høyt kvalifiserte trenere som har sitt daglige virke i idretten på Sørlandet. Vi legger til rette for en helhetlig treningshverdag i samarbeid med utøver, trener og klubb.

Fotballinjen er pr i dag den største linjen på skolen. Vi trener på Sparebanken Sør Arena og i Sørlandshallen. Treningen har fokus på individuell utvikling og trening i din rolle som spiller. Våre trenere kommer fra våre samarbeidspartnere Norges Fotballforbund og IK Start.

Sammen med Vipers leverer vi et tilbud for deg som ønsker utvikling i håndball. Håndballinjen er satt sammen av spillere fra flere forskjellige klubber i Agder. I samarbeid med din klubb og trener setter vi fokus på den enkeltes forutsetninger og utvikling. Vi trener i Sukkevannshallen.

Utholdenhetsidretter er i vekst hos oss. Langrenn, amerikansk fotball og sprangridning er noen av idrettene som er representert ved skolen. I samarbeid med utøverens trener legger vi til rette for et best mulig opplegg rundt hver idrett og utøver. Utholdenhetslinjen har øktene sine i skolens treningsrom, i egen klubbfasilitet og utendørs.

Mix Basis er et tilbud for idretter som ikke er etablert med egen linje på skolen. I samarbeid med trener og klubb gir vi utøver basistrening tilpasset sin idrett. Målet er å bli trent for å trene. Mix Basis trener i skolens treningsrom og andre egnede anlegg. Det kan også legges til rette for trening i spesifikk idrett etter avtale

"EN STØTTESPILLER FOR IDRETTEN PÅ SØRLANDET"

TRENINGSHVERDAGEN
Vi trener fire ganger i uken på skolen. Dette kommer i tillegg
til eleven sin trening i egen klubb. Vi ønsker å samarbeide med elev, trener og klubb for å tilpasse treningshverdagen best mulig. Eleven skal oppleve og se en sammenheng mellom det som skjer på skolen og i klubb. Det er viktig for oss at eleven utvikler seg og presterer i klubb.

BASISTRENING
To dager i uken har vi basistrening. I basistreningen har vi fokus på skadeforbygging, mobilitet, styrke og utholdenhet. Målet i basistreningen er å sette deg i stand til å trene mye og holde deg skadefri.

FERDIGHETSUTVIKLING
Vi trener ferdighet to ganger i uken. Her står utvikling i din idrett i fokus. Våre dyktige trenere har fokus på deg som utøver og din rolle og hvordan du kan utvikle deg i din idrett. Treningen tilpass- es idretten sitt årshjul og sammen med din klubb kan vi regulere belastning, intensitet og fokus gjennom skoleåret.

Søk skoleplass

Vi har løpende opptak- det er fortsatt mulig å søke.

Søk skoleplass


Kontakt Kristiansand