Chat with us, powered by LiveChat

Om våre idretter

Vi ønsker å gi jenter og gutter en arena for å mestre og utvikle seg i sin idrett kombinert med videregående utdanning. Vårt toppidrettsgymnas er det eneste i Agder og sammen med våre samarbeidspartnere gir vi deg høyt kvalifiserte trenere som har sitt daglige virke i idretten på Sørlandet. Vi legger til rette for en helhetlig treningshverdag i samarbeid med utøver, trener og klubb.

Fotballinjen er pr i dag den største linjen på skolen. Vi trener på Sparebanken Sør Arena og i Sørlandshallen. Treningen har fokus på individuell utvikling og trening i din rolle som spiller. Våre trenere kommer fra våre samarbeidspartnere Norges Fotballforbund og IK Start.

Sammen med Vipers leverer vi et tilbud for deg som ønsker utvikling i håndball. Håndballinjen er satt sammen av spillere fra flere forskjellige klubber i Agder. I samarbeid med din klubb og trener setter vi fokus på den enkeltes forutsetninger og utvikling. Vi trener i Sukkevannshallen.

Utholdenhetsidretter er i vekst hos oss. Langrenn, amerikansk fotball og sprangridning er noen av idrettene som er representert ved skolen. I samarbeid med utøverens trener legger vi til rette for et best mulig opplegg rundt hver idrett og utøver. Utholdenhetslinjen har øktene sine i skolens treningsrom, i egen klubbfasilitet og utendørs.

Mix Basis er et tilbud for idretter som ikke er etablert med egen linje på skolen. I samarbeid med trener og klubb gir vi utøver basistrening tilpasset sin idrett. Målet er å bli trent for å trene. Mix Basis trener i skolens treningsrom og andre egnede anlegg. Det kan også legges til rette for trening i spesifikk idrett etter avtale

E-Sport linjen er ny hos oss. Sammen med våre samarbeidspartnere skal vi utvikle et godt tilbud for elever som ønsker å fordype seg i sitt spill. Mer informasjon kommer. Ta kontakt om du lurer på noe.

"EN STØTTESPILLER FOR IDRETTEN PÅ SØRLANDET"

TRENINGSHVERDAGEN
Vi trener fire ganger i uken på skolen. Dette kommer i tillegg
til eleven sin trening i egen klubb. Vi ønsker å samarbeide med elev, trener og klubb for å tilpasse treningshverdagen best mulig. Eleven skal oppleve og se en sammenheng mellom det som skjer på skolen og i klubb. Det er viktig for oss at eleven utvikler seg og presterer i klubb.

BASISTRENING
To dager i uken har vi basistrening. I basistreningen har vi fokus på skadeforbygging, mobilitet, styrke og utholdenhet. Målet i basistreningen er å sette deg i stand til å trene mye og holde deg skadefri.

FERDIGHETSUTVIKLING
Vi trener ferdighet to ganger i uken. Her står utvikling i din idrett i fokus. Våre dyktige trenere har fokus på deg som utøver og din rolle og hvordan du kan utvikle deg i din idrett. Treningen tilpass- es idretten sitt årshjul og sammen med din klubb kan vi regulere belastning, intensitet og fokus gjennom skoleåret.

Våre trenere

Tor Henning Hamre

Fotballtrener

Tom Berhus

Fotballtrener

Olafur Ørn Bjarnason

Fotballtrener

Erik Ruthford Pedersen

Fotballtrener (keepertrener)

Robin Rosander Haugsgjerd

Håndballtrener

Katrine Lunde

Håndballtrener

Morten Løvø

Håndballtrener

Håvard Henriksen

Mix Basis

Kennet Gard

Mix Basis

Hilde Nævestad

Mix Basis

Johan Holte

Mix Basis

Jarle Ausland

Utholdenhet

Søk skoleplass

Vi har løpende opptak- det er fortsatt mulig å søke.

Søk skoleplass


Kontakt Kristiansand